Sport

Újabb Fradi-rekord, román segítséggel

Labdarúgás. Ismét pontot mentett az utolsó pillanatokban a Paks

Ha szerencsés góllal is, de nyert a Ferencváros a vendég Kisvárda ellen a labdarúgó NB I. 29. fordulójában, így hazai pályán már 52 bajnoki mérkőzésen veretlen. A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén a ZTE hatgólos döntetlen játszott a Paks ellen, s a DVSC is csak egy pontot szerzett.

Újabb Fradi-rekord, román segítséggel
Igor Haratyin és Tischler Patrik fejpárbaja a Groupama Arénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A címvédő és listavezető Ferencváros és a Kisvárda csapata között ugyan 29 pont volt a különbség, azonban ez nem mutatkozott meg az eredményességben a Groupama Arénában. A jól védekező együttes ellen a 75. percben Sigér Dávid szerezte meg a három pontot érő győztes gólt, némi szerencsével, pontosabban segítséggel. Mert az FTC középpályásának beadását a román Mihai Minca a saját kapujába ütötte. „Mondhatnám, hogy ezt a lövést szoktam gyakorolni az edzések végén, de nem lenne igaz − nyilatkozta a Fradi.hunak Sigér. − A beadás lecsúszott a lábamról. De úgy csússzon le máskor is, hogy gól legyen! A mérkőzésen érződött, hogy háromnaponta játszunk meccseket, a lényeg, hogy megvan az újabb győzelem. Még nem számolgatunk, mert még négy mérkőzés hátra van, közte a Fehérvár elleni rangadó is.”

Szergej Rebrov szerint nem Fortunának köszönhetik az újabb sikert, mert a második félidőben több helyzetet kidolgoztak, így megérdemelten nyertek. Az FTC tovább javította a hazai bajnoki veretlenség rekordját: 52 meccs óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 41. sikerét aratta.

A kiesés ellen harcoló csapatok közül a Debrecen  2–2-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiá­val, így maradt a 11. helyen. A Loki először szerezett pontot a nyolc napja kinevezett Kondás Elemér vezetőedzővel, aki érthetően nem volt elégedett: „Sérülések miatt kénytelen voltam változtatni az összeállításon. A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, helyenként jól is játszott, de sajnos csak egy pontot tudtunk szerezni.”

Bobál Gergely élvonalbeli pályafutása első mesterhármasának ellenére a ZTE így sem tudott nyerni fordulatos mérkőzésen a Paks ellen. A vendégcsapat az előző fordulóhoz hasonlóan ismét a ráadás perceiben mentett pontot, de így is maradt a veszélyes zónában. A Fehérvár−Újpest mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Labdarúgó NB I. 29. forduló: Ferencváros−Kisvárda 1–0, gólszerző: Sigér (75.), Debreceni VSC–Puskás Akadémia 2–2, g.: Adeniji (6., 63.), illetve Knežević (33.), Van Nieff (57.). ZTE FC–Paksi FC 3–3, g.: Bobál G. (33., 50., 62.), ill. Könyves (12.), Böde (79., 11-esből), Balogh B. (92.), Kaposvár–Diósgyőr 3-0, . A Fehérvár−Újpest mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.
Az állás: 1. Ferencváros 67 pont, 2. MOL Fehérvár 55 (28), 3. Mezőkövesd 46, 4. Puskás Akadémia 44, 5. Diósgyőr 41, 6. Bp. Honvéd 41, 7. ZTE 36, 8. Kisvárda 35, 9. Újpest 35 (28), 10. Paks 34, 11. Debrecen 32, 12. Kaposvár 14.

Kapcsolódó írásaink