Sport

Újra teljes a Barcelona

Labdarúgás. Lionel Messi ismét közösen edzett társaival, nem lesz akadálya annak, hogy a nagy hármas végre együtt játszhasson a spanyol bajnokság folytatásában

A barcelonai Sport – amely okkal épít arra témaválasztásaival, hogy olvasói döntő hányada a Barça szurkolója – hétfőn fényképekkel is beszámolt arról, hogy Lionel Messi már a többiekkel edzett, így vélhetően nem lesz akadálya szereplésének a szombati, RCD Mallorca elleni bajnoki mérkőzésen.

Újra teljes a Barcelona
Már teljes értékű edzésmunkát végzett Lionel Messi, aki játszhat a mallorcai meccsen
Fotó: Fcbarcelona.com

Miután felépült Luís Suárez is, az a ritka helyzet áll elő a Camp Nouban, hogy a parádés csatárhármas minden tagja egészséges, hadra fogható.

Neymar távozása óta kereste a klub Lionel Messi és Luís Suárez mellé a „szentháromság” harmadik elemét – végül az Atlético Madridtól vett Antoine Griezmannban vélte megtalálni. A francia világbajnok tavaly nyáron igazolt a Camp Nouba, de a 27 eddigi bajnoki fordulóból csupán tizenkétszer játszottak csak együtt. Akár el is döntheti a Real Madriddal a bajnoki címért folytatott küzdelmet, ha együtt jól játszanak.

A számok kicsit megdöbbentőek, s talán magyarázat arra, hogy a Barcelona miért szerepelt eddig gyengébben, mint az előző két idényben. Griezmann, Messi és Suárez a maximális 2430 percből csak 816-ot játszottak együtt. Mindössze három bajnoki mérkőzése töltötték együtt hárman a teljes játékidőt a pályán, mégpedig az Eibar, az Atlético Madrid és a Real Sociedad ellen.

Az Eibar ellen októberben mindhárman szereztek gólt. Az Atlético ellen a Metropolitanóban 1-0-ra nyert a Barça, az uruguayi passzából szerezte Messi a gólt. San Sebastian­ból „csak” egy pontot vittek haza a katalánok, két góljukat Griezmann és Suárez szerezte, az egyiket a középcsatár, a másikat Messi készítette elő. Jól érzékelhető, mennyire fontos a csapatnak, hogy mindhárman a pályán legyenek.
Érdekes, hogy miután Quique Sétien azután került a kispadra, Ernesto Valverdét váltva, hogy Luís Suárez megsérült, eddig még nem volt alkalma egyszerre mindhárom játékosát is pályára küldeni – talán majd szombaton, az RCD Mallorca ellen.

Egyébként Quique Sétien is azon edzők közé tartozik, akik szerint korai a bajnoki újrakezdés: szerinte is, különös tekintettel a nagyon sűrű programra, jót tett volna még egy további, csak csoportos edzésekkel töltött hét. A Marcának nyilatkozva az edző azt mondta, szerinte mind a tizenegy hátralévő meccsüket meg kell nyerniük a La Ligában a bajnoki címvédéshez. Lehet, hogy igaza van, de azért valószínűbb, hogy egy ilyen hosszú szakaszba belefér egy-két botlás is.

A Barça vezérkara eldöntötte, hogy a nyáron eladja a 2017-ben 125 millió euróért vásárolt Ousmane Dembélét. Annak ellenére is, hogy a francia játékos piaci értéke most még az akkorinak a felét sem éri el. Ám a szélső – amellett, hogy szinte egyáltalán nem ismeri a fegyelem kifejezés tartalmát – a mostani szezonban eddig csak öt bajnoki mérkőzésen játszott.

Kapcsolódó írásaink