Sport

Elmarad a teniszszövetség pénteki közgyűlése

A járványügyi helyzetre hivatkoznak

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnöksége a járványügyi korlátozások fennállása miatt úgy határozott, hogy elhalasztja a péntekre kiírt rendkívüli tisztújító közgyűlést.

Az új időpontról a veszélyhelyzet megszüntetésének függvényében várható tájékoztatás. A tisztújító közgyűlésre azért kerül sor, mert május 13-án öt elnökségi tag lemondott tisztségéről, miután kiderült, hogy független pénzügyi tanácsadó cég átvilágításának eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül. Eddig az egyetlen elnökjelölt Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok, a Davis-kupa-válogatottban tizenöt éven keresztül szereplő korábbi játékos. Az elmúlt héten kiderült, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében hatályon kívül helyzete a MTSZ tavaly április 16-i budapesti és május 2-i békéscsabai közgyűlésén hozott határozatait. A bíróság törvényellenesnek minősítette a közgyűlés összehívásának körülményeit. Az MTSZ fellebbezett az ítélet ellen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom