Sport

Wernert a Chelsea, Havertzet a Real Madrid akarja

Labdarúgás. A Premier League klubjai megállapodtak abban, hogy június 17-én folytatják a bajnokságot, a következő szezon szeptember második hétvégéjén kezdődik

Miközben a topligák közül egyelőre csak a németekében játszanak, az angoloké, a spanyoloké és az olaszoké csupán készül az újrakezdésre, több sztárcsapat már a következő idény keretét tervezi. Mint ahogyan a Premier League is készül az új szezonra a program meghatározásával.

Wernert a Chelsea, Havertzet a Real Madrid akarja
Nyolcvanmillió eurót ajánlott a Real Madrid a húszéves, német válogatott Kai Havertzért (jobbról)
Fotó: AFP/epa/Ronald Wittek

Angliában június 17-én folytatódik az élvonal mérkőzéseinek a sora, még kilenc teljes forduló van hátra, így vélhetően be tudják fejezni az idényt július 25-ig. Így augusztusra pihenőt kapnának a csapatok – a nemzetközi porondon még érintettek kivételével –, majd szeptember 12–13-án indulna a 2020–2021-es idény.

A Chelsea reményei szerint már Timo Wernerrel a csapatban. Német és angol lapértesülések szerint közeli a megállapodás az RB Leipzig és a londoni klub között. Frank Lampard menedzser már tavalyi kinevezésekor szívesen látta volna a német csatárt a keretében, de akkor még a klub, mivel az átigazolási időszakból kizárták, nem szerződtethetett új játékost. Állítólag Werner szerződésében van egy klauzula, amelynek alapján ha egy klub június 15-ig legalább 53 millió fontot ajánl érte, akkor mehet. Werner, aki Gulácsi Péter és Willi Orbán klubtársa a lipcsei egyesületnél, 40 mérkőzésen 31 gólt szerzett a mostani klubidényben. Állítólag már a fizetésében is megállapodott leendő munkaadójával: heti 200 ezer fontot, nagyjából 76 millió forintot fog keresni. Még így sem ő lesz a klub legjobban fizetett játékosa, az marad a francia világbajnok, N’Golo Kante, aki 85 millió forint körül kap minden héten. A Chelsea korábban már megszerezte az Ajax marokkói szélsőjét, Hakim Zijest, aki július elsején jelentkezik majd a klub edzőtáborában.

A Real Madrid is német játékost szeretne megszerezni: Kai Havertzet, a Bayer Leverkusen csodagyerekét. A Bild szerint a „királyi klub” 80 millió eurót is hajlandó lenne adni a középpályásért, akit ellenben még egy évig Leverkusenben hagyna, ez találkozik Rudi Völler sportigazgató elképzeléseivel is. Havertzet egyébként a Manchester United és a Bayern München is szívesen szerződtetné.

Továbbra sem került közelebb a Barcelona Lautaro Martínez szerződtetéséhez. Az Inter argentin játékosának szerződésében 111 millió eurós kivásárlási ár szerepel, a fekete-kékek pedig nem akarják kevesebbért eladni. Legfeljebb arra hajlanak, hogy a kilencvenmillió euró fölötti összeget elengedjék, ha kapnak egy megfelelő cserejátékost ebben az értékben. A kiszemelt Júnior Firpo, aki érdekelné is az Intert, de csak 21 milliós áron, miközben a Barça 40 millióért számítaná be az üzletbe.

Kapcsolódó írásaink