Sport

Türelemre inti a teniszezőket a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal

Nem hallgat Coco Gauff

Rafael Nadal, a spanyol világklasszis (képünkön) szerint a teniszezőknek példát kell mutatniuk a társadalom többi tagjának, s ki kell várni, amíg a koronavírus-járvány elmúltával már biztonságban lehet versenyezni.

Türelemre inti a teniszezőket a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal
Rafael Nadal
Fotó: AFP

Az edzéseket fokozatosan elkezdő 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes elmondta: „Addig nem térhetünk vissza a pályára, amíg az egészségünk veszélyben van. Addig nem kell folyatni az idényt, amíg nincs garancia arra, hogy minden játékos repülhessen külföldre.” Így még nem biztos, hogy a világranglistán második Nadal elutazik megvédeni a címét Flushing Meadowsba. A terv szerint szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések mellett augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezik a Grand Slam-tornát New Yorkban. Az amerikaiak szupertehetsége, a 16 éves Coco Gauff részt vett, s fel is szólalt a George Floyd halála miatt tartott tiltakozáson Minneapolisban, ahol Martin Luther Kinget idézte, aki szerint a jó emberek csendje rosszabb, mint a rossz emberek brutalitása.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom