Sport

Vignjević nem előzi meg Várhidit

Labdarúgás. Szerb edzőt szerb váltott a bennmaradásért küzdő Újpestnél

Bekövetkezett, amire az Újpest-szurkolók többsége már hónapok óta várt: lemondott a posztjáról Nebojša Vignjević.

Vignjević nem előzi meg Várhidit
Predrag Rogan nehéz feladatot kapott
Fotó: Facebook/Újpest FC

A szerb edző 2013 októberében került a Megyeri útra, június első napjáig ő volt az NB I. legrégebben a posztján lévő szakvezetője. (Kuttor Attila az új „veterán”, aki 2017. október 17-én vette át a mezőkövesdi csapatot.) Azóta kétszer megnyerte a Magyar Kupát (2014, 2018), a bajnokságban viszont csak egyszer került a képzeletbeli dobogóra (2017–2018), s csak további egyszer (a legutóbbi teljes idényben) került még az első ötbe.

Vignjević egyfelől megkapta a legnagyobb ajándékot, amelyet csak egy edző kaphat a tulajdonostól, a feltétlen bizalmat. Soha nem kellett attól tartania, hogy megmozdul alatta a kispad. Roderick Duchâtelet, a tulajdonos – Belgium egyik leggazdagabb emberének a fia – még akkor sem engedte el egészen mostanáig, amikor azt maga az edző ajánlotta fel.

A szerb edző, aki egyébként az egyetlen olyan külföldi tréner a magyar élvonal utóbbi éveinek szereplői közül, aki játékosként is szerepelt nálunk a legmagasabb osztályban, így kétségtelenül történelmet írt Újpesten. Ha mással nem, hivatali idejével, hiszen az egyesület százon felüli számú élvonalbeli idényében senki sem irányította olyan hosszú ideig a lila-fehéreket, mint ő. Több mint hat és fél éven át, a Nemzeti Sport számítása szerint 2413 nap után távozott. Az élvonalbeli mérkőzések számát tekintve kizárólag a méltán legendás Várhidi Pál előzi meg. A Megyeri úton nyilvánvalóan készültek a váltásra, máskülönben aligha tudták volna már pünkösdhétfőn bemutatni az utódot, az ugyancsak szerb Predrag Rogant, aki a 2017–2018-as idényben dolgozott már a lilákkal, Vignjević segítőjeként. Az ő feladata lesz benntartani az élvonalban az Újpestet, azt a klubot, amely 1911 óta egyszer sem esett ki a magyar bajnokság legmagasabb osztályából.

Kapcsolódó írásaink