Sport

Visszatérhetnek a nézők a hazai szabadtéri sportrendezvényekre

Éltek a klubok az új szabályozással: mind a hat e hétvégi bajnokira beengedik a szurkolókat

A hétvégi labdarúgó bajnoki mérkőzésen már lehetnek a stadionokban nézők, a rendező klubok biztosítják a járvány miatt előírt óvintézkedéseket. A játékosok egészsége védelmében a rájuk vonatkozó szigorú előírások, kötelező tesztelések is érvényben maradnak.

Visszatérhetnek a nézők a hazai szabadtéri sportrendezvényekre
Az olasz Davide Lanzafame vezeti a magyar labdarúgó-bajnokság góllövő-listáját, tizenegy találata van, klubja, a Bp. Honvéd azonban csak a hatodik
Fotó: Honvedfc.hu

A kormányrendelet szerint a szurkolók csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek, és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani. Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője lapunknak elmondta, hogy a mérkőzéseket rendező kluboknak biztosítaniuk kell a távolság tartását annak érdekében, hogy a járványügyi védekezés feltételei adottak legyenek. De nem csak a lelátókon, hanem az összes közösségi területen is a mérkőzés előtt, alatt, után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. Mivel a stadionok befogadó képessége eltérő, ezért minden klub szabadon dönt a lebonyolítás feltételeiről, s arról, hogy hány néző tekintheti meg a helyszínen a mérkőzést.

A szóvivő hangsúlyozta, a labdarúgók egészségének a védelmében, a pálya közvetlen környezetére ugyanazok a szigorú előírások vonatkoznak, mint az elmúlt időszakban, csak olyan személyek léphetnek be erre a területre, akik részvétele nélkülözhetetlen, és friss negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

Az MLSZ, amely szervezője a Magyar Kupa döntőjének, a lehetőséget kihasználva hamarosan megkezdi a jegyek értékesítését – kizárólag online – a jövő szerdai Honvéd–Mezőkövesd összecsapásra, amelyet a Puskás Arénában rendeznek.

Kapcsolódó írásaink