Sport

Közös keretedzéseken készülnek

Asztalitenisz. Új szövetségi kapitány irányítja a férfiválogatottat

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott tagjai értékelik, hogy a rendkívüli veszélyhelyzet idején, ha versenyezni nem is tudtak, de összpontosíthattak a jövőre. Két hete pedig újra együtt edzenek az Ormai-csarnokban.

Miközben a külföldi riválisok között akadnak olyanok, akik két hónapig szinte szobafogságban voltak, a magyar válogatott keret tagjai így vagy úgy megoldották, hogy edzésben maradjanak. A hazai szövetség produkciós vezetője, Péli László segítségével a részleteket is megtudtuk.

„Szezon közben olyan sokat versenyzünk és utazunk, hogy hosszabb edzésre nincs időnk – mondta Majoros Bence, a világranglistán legjobb magyar pingpongos. A mostani időszaknak az a pozitívuma, hogy nyugodtabb a légkör, és tényleg csak arra kell összpontosítanunk, hogy a lehető legtöbbet fejlődjünk.” Majoros a kijárási korlátozás alatti időszak nagy részét otthon, a nyírbátori pingpongteremben töltötte válogatott társával, Szudi Ádámmal, amolyan kétszemélyes edzőtáborban. Még aludni se járt haza. Ecseki Nándor is a szűkebb pátriájában húzta ki a legnehezebb heteket. Szolnokon készült Molnár István Patrikkal, illetve otthon is tudott edzeni a szövetségtől kapott adogatógéppel.

A többiekhez képest talán Lakatos Tamás került a legnehezebb helyzetbe, térdsérülés is hátráltatta, de április első feléig még tudott edzeni Dániában. A következő szezonban Ecseki Nándorral Portóba költözik. A felnőttválogatott négyfős keretével edz három fiatalabb játékos, András Csaba, Both Olivér és Juhász Patrik is. Az edzéseket az új szövetségi kapitány, Muskó Péter tartja. Ő vette át a férfiválogatottat 2015 óra irányító Aranyosi Pétertől áprilisban a posztot. „A nyírbátori időszakban is tartottuk a kapcsolatot, régebb óta részese az edzéseinknek – nyilatkozta Szudi Ádám. A női válogatott segédedzőjeként is besegített néhány versenyen, tudjuk, nagyjából mire számítsunk. Eddig minden szuper.”

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott tagjai tehát fitten és szerencsésen átvészelték a vírushelyzetet, készülnek a szeptemberi egyéni Európa-bajnokságra és a halasztott csapat-világbajnokságra.

Kapcsolódó írásaink