Sport

A liverpooli BL-meccs mérlege 41 halott

Nyomoznak, ki adott engedélyt

Egyre komolyabb a felháborodás, amiért a koronavírus-járvány berobbanásának idején egyes sporttalálkozókra – nyilvánvalóan anyagi megfontolásból – még beengedték a nézőket

Mialatt Európa más tájain a versenyeket elhalasztották, de legalább zárt kapussá tették, Angliában nem korlátozták a sportot. A felelősök aligha ússzák meg, különös tekintettel arra, hogy 41 haláleset írható bizonyítottan a március 11-i Liverpool – Atlético Madrid Bajnokok Ligája-labdarúgó-mérkőzés számlájára, ahogy azt a Sunday Times megírta a brit egészségügyi szolgálatra hivatkozva. (A találkozón ötvenkétezer néző volt jelen, köztük háromezer az akkor már járványgócpontnak számító Madridból.) Ugyancsak jelentős számú fertőzést okozott a négynapos lovasverseny, a Cheltenham Fesztivál, amelyen kétszázötvenezer nézőt regisztráltak – közülük 37-ről derült ki, hogy elkapták, sőt bele is haltak a kórba. Rajtuk már nem segített, hogy március 17-étől kezdve valamennyi lóversenyt felfüggesztették Nagy-Britanniában. Mindkét verseny kapcsán nyomozás indult.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom