Sport

Holyfield kész megküzdeni Tysonnal

Evander Holyfield hivatalosan is jelezte, hogy beleegyezik egy Mike Tyson elleni mérkőzésbe, amely a két korábbi profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok harmadik összecsapása lesz. Közben érkezett egy 20 millió dollárral kecsegtető ajánlat Tysonnak a pusztakezes harcosok világából is.

Holyfield kész megküzdeni Tysonnal
Itt csak a fotósok kedvéért pózolt a két legendás bunyós egy filmbemutatón, de hamarosan ismét farkasszemet nézhetnek a ringben is
Fotó: AFP/Getty Images North America

Az 57 éves Holyfield és az 53 éves Tyson 1996-ban és 1997-ben vívott egymással két emlékezetes vb-címmérkőzést, melyeket egyaránt előbbi nyerte, az elsőt kiütéssel, a másodikat leléptetéssel, miután Tyson kiharapott egy darabot a füléből.

A harmadik összecsapás lehetősége azt követően merült fel, hogy a 2005-ben visszavonult Tyson videókat posztolt közösségi oldalán, melyeken edzés közben látható, a második bejátszás végén pedig kijelentette, hogy „visszatért”. Ezt követően több önként jelentkező is akadt ellenfélnek, ám a legvalószínűbbnek egy Holyfield elleni jótékonysági meccs tűnik.

A visszatérésére a korábbi félnehézsúlyú világbajnokkal, Antonio Tarverrel, illetve a királykategóriában sokáig egyeduralkodó, a boksztól három esztendeje visszavonult ukrán Volodimir Klicskóval készülő Holyfield most a BBC-nek adott interjúban mondta el, hogy hajlandó Tyson feltételei alapján újra megküzdeni egykori riválisával.

Befutott egy konkrét ajánlat is Tysonnak, méghozzá az Egyesült Államokból: a pusztakezes, vagyis a kesztyű nélküli boksz egyik legismertebb szervezetének, a BKFC-nek az elnöke, David Feldman több mint 20 millió dollárt garantáló szerződést kínált fel az ex-bajnoknak, ha megküzd az MMA, a ketrecharc egyik kiválóságával, a 43 éves brazil Wanderlei Silvával. A „Baltás gyilkosnak” becézett korábbi közép- és félnehézsúlyú bajnoknak Feldman 10 milliós fellépti díjat ígér - írta az MMA Fighting.

Kapcsolódó írásaink