Sport

Korlátozás az egészségvédelem miatt

Úszás. A szabadtéri strandolás már lehetséges, az uszodákra a nagyközönség még várhat

Hétfőtől ugyan a kijárási korlátozás Budapesten is megszűnt, de a járvány miatti veszélyhelyzet befolyásolja az uszodák kinyitását. A Komjádi- és a Hajós-uszodákban továbbra is csak a válogatottak edzhetnek, a szabadtéri strandok viszont már várják, várhatják a vendégeket.

A rendszeresen uszodába járó budapestieknek már nagyon hiányzik az úszás, ezért megkérdeztük az üzemeltető Nemzeti Sportközpontoktól, hogy a Komjádi-uszodába mikor mehetnek be a nem válogatott úszók, s mikor nyit ki a Hajós-uszoda? Kérdésünkre ezt a választ kaptuk: „Az egészségvédelem érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel szoros összhangban, a koronavírus járvány terjedésének akadályozása érdekében a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ uszodáiban jelenleg korlátozott használati rend van hatályban.

A létesítményekbe csak a válogatott sportolók belépése engedélyezett.”

Az újbudai Nyéki Imre Uszoda is zárva van március 16. óta, a kényszerszünet alatt a dolgozók elvégezték a szükséges felújításokat, a medencék takarítását, fertőtlenítését, a belső tanmedencénél a teljes világítást kicserélték. Bécsi Bálint létesítményvezető kérdésünkre elmondta, már egyeztettek az uszodájukat használó egyesületekkel,
s az élsportolók valószínűleg két hét múlva már edzhetnek a létesítményben. A strandot is előkészítették, ha a feltételek adottak lesznek a biztonságos üzemeltetéshez, akkor kinyitják, de még nem tudják pontosan, mikor.
„Kinyitottak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni” – nyilatkozta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, aki elmondta, a kültéri medencékben is betartják a távolságtartási szabályokat, így az egy fürdőzőre jutó vízfelület a korábbinak körülbelül a duplája lesz.  Arra számítanak, hogy a járványhelyzet enyhülésével kinyithatnak a beltéri medencék is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom