Sport

Minden korcsoport vízre szállt

Kajak–kenu. Szeptemberben világbajnokság és világkupa is lehet a szegedi pályán

Tíz napja már nemcsak a válogatottak, hanem minden korosztály elkezdhette az edzéseket a kajak–kenu szakosztályokban. Jó esély van arra, hogy szeptemberben újra világbajnoki érmekért küzdjenek Szegeden.

„A vízitelepre belépés után tizenöt perccel minden sportolónk vízre száll, edzés után pedig minél előbb távozniuk kell a létesítményből. Mindenkit nyilatkoztatunk a saját egészségi állapotáról, és arról is, hogy nincs beteg a családjában. A szigorú szabályok ellenére a versenyzők lelkesen járnak az edzésre” – mondta Doma Gergő, az UTE kajak–kenu szakosztályvezetője. A válogatottak már hetek óta edzenek, s május végén már felmérőversenyt rendeznek számukra Szolnokon. Sőt, már az is kiderült, az idén mire készülhetnek.

A Nemzetközi Kajak–Kenu Szövetség (ICF) állásfoglalása szerint jó esély van arra, hogy szeptember 23–27. között a magyar szervezők megrendezhetik a nem olimpiai számok eredetileg július közepére tervezett világbajnokságát Szegeden. A tervek szerint az olimpiai számok ugyanitt világkupaversenynek számítanak majd. Az ICF a 2021-es versenynaptárában megerősítette: jövőre Szegeden lesz az európai olimpiai pótkvalifikációs viadal május 12–16-a között. Schmidt Gábor, a sportág hazai szövetségének elnöke óriási dolognak tartja, hogy az olimpiát megelőzően a maradék kvótákat Magyarországon lehet megszerezni. A 2019-es olimpiai kvótaszerző világbajnokságot – amelyen a tokiói helyek nagyobb része gazdára talált – ugyancsak a Maty-éren rendezték meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom