Sport

Védőoltás nélkül nehéz lesz

Cél a biztonságos olimpia

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus (képünkön) szerint a koronavírus-járvány után nem lesz egyszerű biztonságosan megrendezni a jövőre halasztott tokiói nyári játékokat.

Védőoltás nélkül nehéz lesz
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Fotó: AFP

A NOB-bal közösen tartott genfi sajtótájékoztatón Adhanom hangsúlyozta: „Reméljük, Tokió olyan hely lesz, ahol az emberiség a járvány feletti diadal után találkozhat. A mi kezünkben van a megoldás, de nem lesz könnyű. Ugyanakkor lehetséges, ha megtesszük a tőlünk telhetőt, elsősorban nemzeti egységgel és globális szolidaritással.” Jelenleg az egyik legfontosabb kérdés, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a versenyeket, ha az olimpiáig esetleg még nem áll rendelkezésre hatékony védőoltás. „Ebben a pillanatban nincs senki, aki meg tudná mondani, hogyan fog kinézni a világ 2021 júliusában – vélekedett Thomas Bach NOB-elnök. – Korai most még a különböző forgatókönyveken spekulálni, és azt találgatni, mi szükséges majd az összes résztvevő biztonságához.”

Kapcsolódó írásaink

Tokiói kétségek

ĀOlimpia. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a koronavírus elleni védőoltás hiányában meg lehet-e rendezni az ötkarikás játékokat a halasztott időpontban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom