Sport

A szövetség javaslatára hamarosan kinyithatnak az uszodák országszerte

Újra úszhat az utánpótlás is

A járvány miatti korlátozás következtében jelenleg a válogatott kerettag úszók három létesítményben, a Duna Arénában, a fűzfői és a ferencvárosi uszodában edzhetnek. Több ezer utánpótláskorú versenyző viszont hetek óta arra vár, hogy újra úszhasson.

A szövetség javaslatára hamarosan kinyithatnak az uszodák országszerte
Wladár Sándor
Fotó: MH

Remélhetőleg már nem sokáig. Wladár Sándor (képünkön), a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, hogy száznegyven polgármesternek küldtek levelet, amelyben arra kérik a létesítmények tulajdonosait, üzemeltetőit, hogy ha van rá lehetőség, akkor nyissák ki az uszodákat. A levélhez mellékeltek egy összeállítást is a biztonságos üzemeltetés feltételeiről és szabályairól. „Több városvezető fordult hozzánk az uszodák megnyitása érdekében, ezért tettünk erre ajánlást, s dolgoztuk ki a feltételrendszert. Szentesen már lehet úszóedzéseket tartani, és remélem, hamarosan folyamatosan kinyithatnak a létesítmények más vidéki helyszínen és Budapesten is” – mondta lapunknak bizakodva az elnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom