Sport

Örökrangadóval hangolt a Ferencváros

Labdarúgás . A Magyar Kupában javítana a Budapest Honvéd, amely a csak erre a sorozatra készülő MTK-val játszik majd

Készülnek a labdarúgó NB I. folytatására az együttesek, a címvédő Ferencváros már lejátszotta első felkészülési mérkőzését az MTK ellen a Népligetben, ahol 4–1-re nyert az első osztályba visszakerülő kék-fehérek ellen.

Május 23-án az első fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debrecen-mérkőzéssel zárt kapuk mögött folytatódik a labdarúgó-bajnokság. Szombaton a listavezető FTC hosszú szünet után úja meccset játszott az NB II.-ből feljutó MTK ellen a Népligeti Sportközpontban. A Fradi.hu beszámolója szerint a fővárosi csapatok csatáján a Dibusz – Botka, Blažič, Leandro, Ćivić – Haratin, Somália – Isael, Škvarka, Lodico – Boli kezdővel felálló Ferencváros 4–1-re nyert. „Jó érzés volt újra mérkőzést játszani, igyekeztünk kiélvezni a játék minden pillanatát. A jelenlegi helyzetben a fejlődésünk érdekében fontos volt számunkra, hogy az edzések után végre felkészülési találkozón is pályára léphettünk. Látom a játékosokon az akaratot, hogy gyorsan visszarázódjanak, dolgozunk tovább” – mondta a meccs után Szergej Rebrov, az FTC vezetőedzője.

A bajnokságban hatodik helyen álló Honvéd május 23-án éppen az MTK ellen mérkőzik a Magyar Kupa elődöntőjében. A kispesti együttes a kereten belüli edzőmeccsel zárta a hetet, amely után a jól védő Tomáš Tujvel elmondta: „Egészen más így, hogy együtt vagyunk, és nemcsak egy pályán végezzük az egyéni edzéseinket. Örülök, hogy végre focizunk, napról napra haladunk előre. Bízom benne, hogy még jobban megy majd, mint amikor félbehagytuk a szezont, hiszen fontos meccsek várnak ránk. Elsőként a Magyar Kupa elődöntője, most nem is szabad a bajnoksággal foglalkozni, az MTK elleni párharcra kell készülni. Nincs mese, be kell jutnunk a döntőbe!”

Ez a célja a MOL Fehérvár FC-nek is, amely a Mezőkövesddel küzd a döntőbe jutásért. Bizakodva várja a párharcot Nikolics Nemanja, aki február elején, négy és fél év légióskodás után tért vissza a fehérvári klubhoz. „Mentálisan nagyon erősnek kell lennünk. Rengeteg dolgot fel tudnék sorolni, ha kifogásokat akarnék keresni. De ez eszembe sem jut, és szerintem a csapattársaimnak sem. A lehető legjobban kell alkalmazkodnunk ehhez a helyzethez. Amelyik csapatnak ez sikerül, az eredményesen veheti az akadályokat” – nyilatkozta a klub honlapján a 27-szeres magyar válogatott támadó, aki állítólag, korábbi szándékával ellentétben, hajlandó lenne ismét játszani a nemzeti tizenegyben.

Kapcsolódó írásaink

Egy teljes német csapat karanténba került

ĀLabdarúgás. Még újra sem indult a Bundesliga két osztályában a bajnokság, a Dynamo Dresden mérkőzését máris kénytelenek voltak elhalasztani két játékos pozitív tesztje miatt