Sport

Moratti vicces kedvében volt

Labdarúgás. Az önérzetes világbajnoki ezüstérmes maga szeretne dönteni a sorsáról, mert mint mondta, ő nem egy zsák krumpli – Az Internek mindegy, csak argentin legyen

Sok minden megváltozott a világfutballban a koronavírus-járvány idején, egyvalami ellenben nem: tavasz lévén sorozatban jelennek meg az átigazolási hírek, amelyeket a lehetséges vevők lelkesen emlegetnek, a hírbe hozottak klubja viszont tagad.

Moratti vicces kedvében volt
Lautaro Martínez átigazolása kézben, már csak 111 millió euró kell hozzá
Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az egyik ilyen az Inter argentin csatárának, Lautaro Martíneznek az ügye. A Barcelona szerint reális a nyári megállapodás az Interrel, a Lionel Messi által is nagyon szorgalmazott átigazolásra sor kerülhet. A támadó milánói klubbal kötött szerződésében szerepel egy 111 millió eurós kivásárlási ár, de a Barça szeretné ezt az összeget úgy kifizetni, hogy a hatvanmillió euró feletti részért játékosokat adna.

Hiába az átigazolási díjak csökkenéséről szóló előrejelzés, az Internél szeretnének Martínezért és a 2019–2020-as szezont a Paris Saint-Germainnél kölcsönjátékosként töltő Mauro Icardiért összesen legalább 180 millió eurót kapni. Mindemellett természetesen cáfolják, hogy Martínez távozása eldőlt volna. Antonio Conte edző állítólag szeretné megtartani a 22 éves argentin játékost, s azt mondta, ha Martínez mégis elmenne, olyan pénzt kell érte kapni, amelyből megfelelő szintű futballista vásárolható a helyére. Massimo Moratti, a klub korábbi tulajdonosa alkalmasint vicces ked­vében volt, amikor a helyzetre rea­gálva azt mondta: „Ha Martínez elmegy, meg kellene helyette szerezni Lionel Messit. Ha Leót nem lehet, akkor pedig Paulo Dybalát.” Úgy fest, mostanság az Inter hívei csak argentin játékosokban tudnak gondolkodni.

Nem csoda, hogy elvannak az olaszok az átigazolási hírekkel, mert a bajnoki újrakezdés tekintetében nincs elmozdulás. A FIGC, az Olasz Labdarúgó-szövetség péntekre tervezett videókonferenciája elmarad, mert egyszerűen nincs miről beszélni egyelőre: további információkra van szükség ahhoz, hogy érdemi döntéseket lehessen hozni.

De vissza az átigazolások frontjára. A barcelonai Sport azt jelentette, hogy a világbajnoki ezüstérmes Ivan Rakitić és klubja kapcsolata soha nem volt olyan rossz, mint mostanság. A horvát középpályás maga szeretne dönteni a sorsáról, a saját akaratából kíván távozni, ha majd úgy gondolja, sérti, hogy a Barça bevonná csereüzletekbe, vagy éppen árcsökkentő tényezőnek használná. „Nem vagyok egy zsák krumpli” – mondta önérzetesen.

Kylian Mbappé lehet a következő „galaktikus” – ezt írta a Marca, de a francia világbajnokot a Liverpool is szeretné megszerezni. A csatár szerződése majd csak 2022-ben jár le a PSG-nél, a párizsi klubnál azonban már most szeretnének vele hosszabbítani. Mbappé mindenképpen szeretne egy kivásárlási árat beleíratni a szerződésébe, hogy távozhasson egy „visszautasíthatatlan” ajánlat esetén. A hírek szerint a Real Madrid a nyáron szeretné megszerezni Sadio Manét a Liverpooltól, mert úgy gondolja, most még kevesebb az esélye Mbappéra, mint jövőre és főleg két év múlva. A Poolnál ellenben készülnek arra, hogy a szenegáli támadó távozhat – más kérdés, hogy bár kétségtelenül a világ egyik legjobb csatára, elképzelhetetlen, hogy többért lehet majd eladni, mint amennyiért Mbappé megszerezhető.

A Real Madrid egyelőre egy nagyon fiatal francia állampolgárságú tehetség, az angolai születésű Eduardo Camavinga megvéte­lén dolgozik. A madridi hírforrások szerint ahhoz, hogy a klub meg tudja venni a mindössze 17 éves játékost, előbb el kell adnia néhány futballistát a jelenlegi keretből, hogy forrást teremtsen a vásárlásra.

Kapcsolódó írásaink