Sport

Fura ötlet született Angliában

Labdarúgás. A portugálok is eldöntötték, mikor folytatódjon náluk a bajnokság, amelyből még tíz forduló hátra van

A Kicker, a legtekintélyesebb német sportmagazin világosan fogalmaz: a mai, szerdai napon eldőlhet, hogy mikor folytatódik a labdarúgó Bundesliga.

Fura ötlet született Angliában
A Benfica védője, Nuno Tavares is edzésbe állt
Fotó: AFP/SL Benfica/Tania Paulo

A terv az, hogy a két hónapos kényszerszünet után már május 15-én bajnoki mérkőzéseket játsszanak a német élvonalban, de ehhez szükséges Angela Merkel kancellár, illetve a szövetségi tartományok miniszterelnökeinek ide vonatkozó, pozitív döntése. A Kicker biztos abban, hogy a német futball megkapja a „zöld jelzést”. Már tesztelték a teljes első és második osztályt, a több mint 1700 mintából tíz lett pozitív.

Spanyolországban a németországi számokhoz kapcsolódva a barcelonai Sport arról írt, hogy az első és a második osztályban a teljes mezőny tesztelése után 25–30 pozitív esetre számítanak.

Angliában Gordon Taylor, a PFA, a hivatásos játékosok szakszervezetének elnöke a sűrű program miatti várható fáradtság és az ezzel kapcsolatos sérülésveszély csökkentésére szolgáló javaslatként emlegette, hogy felvetődött, redukálják a 45 perces félidők játékidejét. Taylor is beszélt arról, mások is emlegették, sokan pártolják, hogy a játékosok dönthessenek arról, vállalják-e a veszélyt, szeretnének-e pályára lépni vagy inkább nem.

A nemzetközi sajtóban említést kapott, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség – Európában negyedikként – hétfőn megjelölte a folytatás napját. A május 23-i újrakezdéshez kapcsolódó információ, hogy a bajnoki és a kupamérkőzéseken minden csapatnak öt cserére lesz lehetősége, de a két félidő alatt összesen legfeljebb háromszor változtathat minden vezetőedző.

Eddig Magyarországon kívül Csehországban (május 25.), Lengyelországban (május 29.) és Portugáliában (május 30.) jelölték meg a szezon folytatásának időpontját. Utóbbi országban hétfőn álltak újra edzésbe a csapatok, miután a múlt héten Antonio Costa miniszterelnök bejelentette, hogy az országban minden profi sportra vonatkozó tilalom érvényben marad, kivéve a labdarúgó Primeira Liga még hátralévő tíz fordulóját és a Portugál Kupa Benfica–Porto-döntőjét.

Kapcsolódó írásaink

A PSG akár külföldre „költözne”

ĀLabdarúgás. Az Olympique Lyonnais bíróságon keresné az igazát amiatt, mert az adminisztratív döntés következtében nem indulhat ősszel a nemzetközi porondon