Sport

Bertens virtuális játékban védte meg a címét

Ismét teniszezhetnek Németországban

Tavaly salakos pályán, idén az otthonában ülve nyerte meg a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megrendezett madridi női tenisztornát Kiki Bertens (képünkön).

Bertens virtuális játékban védte meg a címét
Kiki Bertens
Fotó: AFP

A 28 éves holland teniszező elmondta, hogy az e-torna előtt másfél héttel szerezte be a videojátékhoz szükséges gépet, amelyen annyit gyakorolt, hogy megfájdult a keze. „Nem voltam hozzászokva a játékvezérlő használatához, ezért az elején fájt a kezem. Természetesen a videójáték nem hasonlítható a valódi teniszhez, de ha valamiben versenyzek, mindig nyerni akarok” – nyilatkozta Bertens, aki a győztesnek járó 60 ezer eurót a koronavírus elleni védekezésre ajánlotta fel. Újraindulhat a teniszélet Németországban. Nézők, labdaszedők és vonalbírók nélkül, elsőként egy Hohr-Grenzhausen melletti akadémián, profi játékosok részvételével rendeznek interneten közvetítve, négynapos bemutatótornát. Ilyen tornából további kettőt terveznek májusra Németországban. Hasonló minitornát szerveznek a jövő hétvégén az Egyesült Államokban is, ezen az olasz Matteo Berrettini (8.) mellett három amerikai, Reilly Opelka (39.), Tennys Sand­gren (55.) és Tommy Paul (57.) játszik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom