Sport

Visszatérhet a magyar válogatottba Nikolics Nemanja

Nikolics Nemanja 2018-ban mondta le a válogatottságot a kevés játéklehetőség miatt, azonban most kijelentette, Marco Rossi irányítása alatt visszatérne a nemzeti csapatba.

Visszatérhet a magyar válogatottba Nikolics Nemanja
Nikolics Nemanja újra válogatott lehet
Fotó: MH

A Fehérvár csapatához idén februárban visszatérő focista a csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta, komoly tüske van benne amiatt, hogy bár tíz éve folyamatosan szállítja a gólokat mindenhol, továbbra is kételkednek a képességeiben.

„Nekem valahogy el kellett fogadnom, hozzá kellett szoknom, hogy mindig kételkednek bennem, a képességeimben - mondta Nikolics, aki a magyar, a lengyel és az amerikai élvonalban is volt gólkirály. - Szerencsére mindig sikerült csattanós választ adnom, ráadásul mind a Legiánál, mind Chicagóban azonnal beírtam magam a klub történelmébe.”

Nikolics elárulta, hatalmas csalódottság és düh van benne a 2016-os Európa-bajnokság kapcsán, ugyanis annak ellenére, hogy abban a szezonban 36 gólt szerzett a klubjában, kevesebb mint egy félidőt kapott az egész tornán.

„A legjobb állapotban, nagyon inspirálóan érkeztem az Európa-bajnokságra és hatalmas pofont kaptam. Izland ellen megkaptam az esélyt és éltem vele, az én centerezésemből lett az öngól és szereztünk továbbjutást érő pontot. Jól ment, mindenki hangoztatta, hogy lendületet hoztam a pályára, jót tett a beállításom a játékunknak. Az utolsó csoportmeccsen aztán voltak személyi változtatások, Portugália ellen több olyan játékos is szerepet kapott, aki addig nem játszott. Én is úgy készültem, hogy itt az idő, most pályán leszek. Erre be sem cseréltek” - panaszkodott a támadó.

Szerinte, ha ott megkapja rendesen a lehetőséget, akkor lett volna esélye egy topbajnokságban szerepelni.

„Én akkor csúcson voltam a Legiával, a topbajnokságok csapatait pedig a számok érdeklik elsősorban, amire nálam aligha lehetett panasz. Arra az utolsó lökésre lett volna szükségem. Tudom, hogy a fociban nincs ha és felesleges ebbe belemenni, de ha olyan Eb-t produkálok, mint Szalai, Dzsudzsák, Kleinheisler vagy Kádár, akkor jön ajánlat egy topbajnokságból. Tőlem elvették ennek a lehetőségét!” - fogalmazott Nikolics.

Két évvel később le is mondta a válogatottságot, mondván, azért nem utazik haza Amerikából, hogy egy percet se játsszon.

A jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi azonban egyeztetett vele, és abban maradtak, ha jó formában lesz, akkor számol vele a következő kerethirdetésnél. Ráadásul, már a távolság sem akadály.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom