Sport

Mentősofőrként segíti a járvány elleni harcot a Ferrari korábbi csapatfőnöke

Helyi lapértesülések szerint önkéntes mentősofőrként segíti a koronavírus elleni küzdelmet Olaszországban a Ferrari Formula-1-es csapatának korábbi vezetője, Maurizio Arrivabene.

Mentősofőrként segíti a járvány elleni harcot a Ferrari korábbi csapatfőnöke
Maurizio Arrivabene 2015 és 2019 között irányította a Ferrari F1-es csapatát
Fotó: AFP/Getty Images North America

A Mediaset Leo Turrini F1-es szakíróra hivatkozva arról ír, hogy Arrivabene ugyan nem beszélt róla a nyilvánosság előtt, de már a járvány kitörése óta mentősofőrként szállítja kórházba a betegeket.

Arról egyelőre nincs információ, hogy konkrétan melyik városban teljesít szolgálatot a volt Ferrari-főnök, de az biztos, hogy minden segítő kézre órási szükség van Olaszországban, amely még mindig az egyik legfertőzöttebb területnek számít világszinten. Csütörtök délutáni adatok szerint több mint 187 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, és több mint 25 ezer halálos áldozatot követelt a járvány.

Maurizio Arrivabene 2014 és 2019 között irányította a Ferrari F1-es csapatát, jelenleg a Juventus futballcsapatának vezetőségi tagja, ezt a posztját 2012 óta tölti be.

A 63 éves Arrivabene egyébként nem az egyetlen a Forma-1 világából, aki frontvonalban harcol a vírussal: a Pirelli csapatfőnöke, Mario Isola szintén mentősofőrként veszi ki részét a küzdelemből.

Kapcsolódó írásaink