Sport

Csillagászati összeget fizetek Michael Jordan válogatott mezéért

A legendás amerikai kosárlabdázó, Michael Jordan válogatott meze 216 ezer dollárért kelt el egy árverésen.

Csillagászati összeget fizetek Michael Jordan válogatott mezéért
Jordan barcelonai olimpián viselt meze igazi ereklye a gyűjtők szemében
Fotó: AFP/IOPP

A Robert Edwards aukciós ház hétfői tájékoztatása szerint Jordan az olimpiai aranyérmes Dream Team tagjaként, 1992-ben Barcelonában viselte azt a mezt, amely most új gazdára talált. Eddigi tulajdonosa 1992 szeptemberében egy jótékonysági árverésen jutott hozzá 17 500 dollárért. 

Ez volt minden idők második legmagasabb összege, amelyet Jordan-mezért adtak, mivel az 1984-es Los Angeles-i olimpián viselt ruhadarabja korábban 274 ezer dollárért kelt el.  „Michael Jordan vitathatatlanul minden idők legikonikusabb sportolója, hatszoros NBA-bajnok éskétszeres olimpiai aranyérmes.

A gyűjtők számára ritka alkalom, hogy megszerezhetik az 1992-es Dream Team tagjainak egyik mezét. Ez volt a világ legjobb kosárlabdacsapata” - mondta Brian Dwyer, az aukciós ház elnöke.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom