Sport

Premier League: minden bizonytalan

Labdarúgás. A barcelonai Sport úgy tudja, hogy október 20-án kezdődik a Bajnokok Ligája következő idénye – vélhetően Buffon is ott lesz a mezőnyben

Az UEFA először közölt konkrét dátumot a 2019–2020-as idény nemzetközi kupadöntőivel kapcsolatban.

Premier League: minden bizonytalan
A PL-szezonban szárnyalt a Liverpool, de lehet-e bajnok?
Fotó: AFP/Javier Soriano

A tervezett időpont két és fél héttel az utáni, mint a 2020-as – hivatalosan még el nem halasztott, de értelemszerűen csúszó – UEFA Szuperkupa tervezett dátuma. Azt augusztus 12-én rendezték volna Portóban, az európai szövetség új terve alapján a tervezett BL-döntős dátum augusztus 29. Az Európa-liga idei szezonjának utolsó meccsét augusz­tus 26-án játszanák.

Közben folyamatosan egyeztetnek a La Liga vezetői is a klubokkal, Javier Tebas elnök úgy véli, május 26. a legkorábbi dátum a spanyol bajnokság újrakezdésére. Figyelembe véve azt, hogy ehhez a csapatoknak két-három hét múlva edzésbe kellene állniuk, eléggé merésznek tűnik az elképzelés. Igaz, akad olyan forgatókönyv is, amely szerint csak június 28-án lenne az első forduló a járvány után. Ezt támasztja alá a barcelonai Sport által kiszivárogtatott anyag, mely a La Liga zárásának lehetséges időpontjául július 31-ét jelölte meg. Az RFEF, a spanyol labdarúgó-szövetség készített egy forgatókönyvet arra is, hogy hogyan határozná meg a nemzetközi kupaindulókat abban az esetben, ha nem tudnák befejezni a szezont. Úgy, hogy az aktuális tabellát veszi alapul, azaz a Barcelona, a Real Madrid, a Sevilla és a Real Sociedad indulna a BL-ben, a Getafe, az Atlético Madrid (!) és a kupadöntős Athletic Bilbao az Európa-ligában. Egy spanyol forrás lehetségesnek tartja, hogy a fentiek ellenére az Atlético egy bizonyos szabadkártyával mégis indulhatna a BL-ben, korábbi érdemeire tekintettel.

Ugyancsak a katalánok legnépszerűbb sportnapilapja jelentette, hogy a 2020–2021-es idényben a BL csoportkörének a rajtját eltolnák egy hónappal, s az október 20-án kezdődne. (Bizonnyal ott lesz majd a mezőnyben a 43. évében járó Gianluigi Buffon is, aki megállapodott egy újabb egyéves szerződésről Andrea Agnellivel, a Juventus elnökével.)

Az angol futball gyászol, elhunyt a Leeds United korábbi legendás védője, az 1966-os világbajnok keret tagja, Norman Hunter. Ő a koronavírus-járvány első világbajnok áldozata – még ha nem is játszott a hazai rendezésű tornán.

A Premier League klubjai pénteken hosszasan tárgyaltak a lehetséges folytatásról. A Liverpool számára alkalmasint a tét nem csekély: nem lesz bajnok a gárda, ha nem tudják befejezni a bajnoki idényt. De csak akkor. Egyelőre más opció nincs, mint a zárt kapus mérkőzések lejátszása, mégpedig egy helyszínen, a Wembley Stadionban. Ám az újrakezdésre pontos időpontot nem jelöltek meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom