Sport

Legalább 20 millió eurót bukna a Barca a nézők nélküli meccseken

A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona legalább 20 millió eurót veszít, ha nézők nélkül rendezik meg a szezonból még hátralevő hazai mérkőzéseit.

Legalább 20 millió eurót bukna a Barca a nézők nélküli meccseken
Nagy valószínűséggel még hónapokig üres marad a barcelonai Camp Nou stadion
Fotó: AFP/Jose Jordan

A Marca számításai szerint átlagosan 3,3 millió euró körül van egy-egy otthoni meccs jegybevétele, emellett további mínuszokat jelent a klub számára, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tart a Barca múzeuma, és szünetel az árusítás az ajándékboltokban is.

A Barcelona a La Liga küzdelmeinek félbeszakításáig 27 bajnokit játszott le a 38 fordulóból, s vezet a Real Madrid előtt. A katalánok elitalakulata amellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, így a Camp Nou Stadionban esedékes nemzetközi meccsek bevétele is hiányzik a költségvetésből.

A pénzügyi nehézségekből fakadó megszorítások akár radikális lépésekre is késztethetik a katalán futballklub vezetését, amely - az ESPN tévé híre szerint - a játékosok akár jelentős részét is kiárusíthatja. Védettséget csupán három labdarúgó élvez, a legfőbb "érinthetetlen" Lionel Messi mellett állítólag semmiképpen sem adnának túl a kapus Marc-Andre ter Stegenen és a középpályás Frenkie de Jongon.

A madridi főpolgármester szerint csak szurkolók nélkül lehetne folytatni

Madrid főpolgármestere szerint csakis nézők nélkül, legkorábban május végén folytatódhat a bajnokság. Jose Luis Martinez-Almeida szombati rádióinterjújában hozzátette, ameddig nem tudják kordában tartani a járványt, addig elképzelhetetlen, hogy bármilyen sporteseményt szurkolók előtt rendezzenek meg. Hozzátette, nyáron még biztosan ugyanez az állapot lesz, de valószínűleg még ősszel sem lehet majd rajongókat engedi a mérkőzésekre.

A La Liga illetékesei korábban elmondták, hogy ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor a jelenlegi állás alapján döntenének arról, hogy mely csapatok induljanak a nemzetközi kupákban.

Amennyiben le kell fújni a bajnokságot, akkor a liga körülbelül egymilliárd eurós veszteséget szenved, ha nézők nélkül lehet folytatni, akkor 350 millió eurót.

Kapcsolódó írásaink