Sport

Az Egyesült Államok újra kinyitotta két labdarúgó-vb megszerzésének aktáit

Újabb korrupciós botrány a FIFA háza táján

Még nem reagált a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának hétfőn közzétett vádiratára, amely szerint a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari pályázat képviselői lefizették a FIFA végrehajtó bizottságának tagjait.

Két FIFA-tagot meg is neveztek, a brazil Ricardo Teixeirát és a paraguayi Nicolás Leozt, a harmadik szereplő egyelőre ismeretlen. A két dél-amerikai azért kapott kenőpénzt, hogy a katari pályázatra szavazzon. Korábban is felmerült, hogy a két tornát a FIFA-tagok befolyásolásával szerezték meg a házigazdák. Az amerikai igazságügy 2015-ben megállapította, hogy Jack Warner egykori FIFA-alelnök  ötmillió dollár kenőpénzt kapott az oroszoktól a szavazatáért cserébe. Mind az orosz, mind a katari szervezők tagadták a korrupciós vádakat, őket a FIFA belső vizsgálata fel is mentette anno, de saját vezetőjét, Sepp Blattert 2015-ben nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tegnap értetlenségének adott hangot a fejlemények kapcsán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom