Sport

Nagyon jelentős anyagi veszteség éri a klubokat

Kézilabda. A Veszprém légiósai igent mondtak

Az Európai Kézilabda-szövetség terve szerint a koronavírus-járvány miatt megszakított férfi Bajnokok Ligája júniusban folyatódna: a nyolcaddöntőket június elején, a negyeddöntőket június 22–28-án, a kölni négyes döntőt pedig augusztus 22–23-án rendeznék.

A negyeddöntőbe jutásért a Szeged a címvédő Vardar Szkopje, a Veszprém pedig az Orlen Wisła Płock együttesével mérkőzik. A két magyar csapat azonos ágon van, vagyis továbbjutás esetén a nyolc között egymással játszana.

A márciusi és április mérkőzések elmaradása miatt mindkét sztárcsapatunknál jelentős a bevétel­kiesés, ezért megpróbálják a kiadások csökkentésével elkerülni az anyagi csődöt. Nagy László, a Veszprém sportigazgatója a Sport Televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a klub játékosai elfogadták a bércsökkentést. „Százalékokban határoztuk meg a bércsökkentéseket, amelyeket kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb sikerekben megvalósítottunk. Játékosaink egytől egyig rendkívül lojálisak voltak, és nem feltétlenül a klub, a szponzorok, hanem az egész világ felé. A bércsökkentésbe belementek, elfogadták, így életben tudunk maradni.”

A Szeged vezetői azonban még nem tudtak megegyezni a bércsökkentésről. Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy harmincszázalékos bércsökkentést javasoltak rögzített árfolyamon, a játékosok viszont csak a fizetésük húsz százalékáról szerettek volna lemondani. „Egyezkedés után huszonöt százaléknál tartunk, mert nem járultak hozzá az árfolyam fixálásához. Nagyobb empátiát várnék el tőlük” – nyilatkozott a klubelnök, aki példaként a Barcelonát hozta fel, ahol 70 százalékkal csökkentették a béreket, míg Szegeden néhány százalékon megy a huzavona.

Jólesett az elismerés Bíró Blankának

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja szerint Bíró Blanka volt a Bajnokok Ligája-idény második csoportkörének legjobb kapusa. Az FTC játékosa három hete csak otthon edzhet: „Kapusként picit nehezebb, mint a mezőnyjátékosoknak, de precízen követem az előírt feladatokat. Próbálom úgy felfogni, mint a nyári szünetet. Megcsinálom a kiadott futásokat, erősítéseket, a gyógytornát, mindennap van valami, a délelőttök nagyjából ebből állnak, utána szívesen főzök ebédet, vagy akár sütök is. Meglepett, de azért örülök az elismerésnek” –­ nyilatkozta a Fradi.hu-nak. (MS)

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom