Sport

A válogatott 30 millió forinttal támogatja a koronavírus ellen küzdőket

A magyar labdarúgó válogatott a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) közösen jelentős anyagi támogatást juttat többek között a Szent László Kórháznak - derült ki az MLSZ  Facebook-posztjából.

A válogatott 30 millió forinttal támogatja a koronavírus ellen küzdőket
Szalai Ádám is otthonmaradásra buzdít
Fotó: Facebook

Az egészségügyben dolgozók ezrei hetek óta dolgoznak önzetlenül a koronavírus megfékezésén és a betegek ellátásán - emlékeztet az MLSZ a bejegyzésben.

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya egy videóban mondja el: sajnos, mindannyiunk élete felfordult az elmúlt hetekben. „Mi, sportolók is, akik a mozgásnak élünk, itthon töltjük az időnket, a négy fal között annak érdekében, hogy minél kevesebben betegedjek meg a koronavírus-járványban. Vannak azonban olyanok, akik nem tudnak ennyi időt otthon tölteni, mert önzetlenül a betegek ellátásán, a vírus megfékezésén dolgoznak” - közölte a Bundesligaban szereplő Mainz csatára.

Az egészségügyi dolgozók munkája és odaadása „felbecsülhetetlen, ezért a magyar válogatott és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen úgy döntött, hogy a Játékidő Alapítvány közreműködésével összesen 30 millió forintos adománnyal segíti a Gyermekétkeztetési Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat tés a Szent László Kórház munkáját” - mondta Szalai.

Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink