Sport

Leányfalusi karantén erdei sétával, barkácsolással

Kemény Dénes naplója

A vízilabda-sikerkapitány, az irányításával három olimpiai aranyérmet nyert férfiválogatott volt szakvezetője, Kemény Dénes (képünkön) a Nemzeti Sportnak írt naplójában számol be a járvány alatti életéről:

Leányfalusi karantén erdei sétával, barkácsolással

„Leányfalun, az erdő szélén könnyebb is, meg nehezebb is, mint a városban. Könnyebb, mert a kertben tudunk kicsit levegőzni, barkácsolni, a főzőcske szintén töri a monotóniát. Sőt bármikor tudunk úgy erdei sétával frissülni, hogy a hátsó kiskapun kilépve senkivel sem találkozunk. Nálunk az asszony megy el boltba, patikába, itthon süt-főz, és naponta körbefertőtlenít minket. A gyerek tanul, barkácsol vagy az erdőben nyomul.” Lapunk is felvette a kapcsolatot a trénerrel, aki elárulta, tegnap ő volt vásárolni, mégpedig maszkban, hogy elkerüljék az emberek. Majd hozzátette: „Ehhez az eddig ismeretlen helyzethez nem könnyű hozzászokni, el kellett érnünk a megértési és az alkalmazkodási képességünk maximumát. Ezek mellett jut még energiánk arra, hogy az alapítványom által támogatott gyermekotthonoknak minél több laptopot tudjunk vásárolni erre a bezárt időszakra.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom