Sport

A spórolás a válságkezelés egyik hatékony eszköze

Nemzetközi labdarúgás

Szinte minden érintett mostani és korábbi futballklubvezető egyetért abban, hogy a járvány elmúltával új időszámítás kezdődik a sportág elitjében.

A spórolás a válságkezelés egyik hatékony eszköze

Legutóbb Uli Hoeness (képünkön), a Bayern München egykori ügyvezetője adott hosszabb interjút a Kicker csütörtöki számában, ebben kitért arra, hogy ha a félbeszakadt idényt – akár nézők nélkül is – be tudják fejezni, a televíziós szerződéseknek és az ebből fakadó bevételeknek tulajdoníthatóan át tudják vészelni a csapatok ezt az időszakot. Súlyos gond akkor lehet, ha karácsonyig sem lehet futballozni. Hoeness hozzátette: „A közeljövőben nem tudok 100 milliós átigazolásokat elképzelni.” Egy másik német sportvezető, Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója úgy vélte: „Az üres stadionokban játszott meccsek nem jók, de elkerülhetetlenek. Minden nagy európai ligában az a cél, hogy be tudják fejezni az idényt, nézőkkel vagy nélkülük, az ebben az összefüggésben másodlagos.” Egyre több klubnál egyeznek bele a játékosok a fizetéscsökkentésbe – bár a Barcelona focistái túlzottnak tartják a hetvenszázalékos redukálást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom