Sport

Elfogadja, de nagyon sajnálja a halasztásokat

Kézilabda. Otthon készülnek a Győri ETO játékosai a folytatásra és a remélt szeptemberi Bajnokok Ligája-címvédésre

Csak egyéni edzéseket végezhetnek otthon a magyar női kézilabda-válogatott és a Győri ETO játékosai. A járvány miatt kialakult helyzetről és a majdani újrakezdésről is kérdeztük Danyi Gábort, a klub és a válogatott edzőjét.

Elfogadja, de nagyon sajnálja a halasztásokat
Danyi Gábor egyéni edzésterveket írt játékosainak, mindenki otthon készül
Fotó: Győri ETO/Szalmás Péter

­– Kezdjük a legfontosabbal, hogy van?

– Köszönöm jól, megpróbálok vigyázni magamra és a családomra. Nagyon furcsa, hogy a veszélyhelyzet miatt leálltak az edzések, a mérkőzések, de igyekszem hasznosan tölteni az időt. Kijárok futni a Duna-partra, sport nélkül ugyanis még nehezebb lenne elviselni ezt a szokatlan helyzetet.

– Mi a véleménye a tokiói olimpia elhalasztásáról?

– Nagyon sajnálom, ugyanakkor megértem, s elfogadom a döntést, mert a halasztás éppen a versenyzők érdekében történt, az egészség védelme mindent felülír.

– A női válogatott nem szerzett még kvótát, ráadásul a győri olimpiai selejtezőtorna is elmaradt.

– Ez különösen fájó számunkra, mert az olimpiai szereplés kiharcolása érdekében példátlan összefogás történt. A válogatott plusz egy hetet készülhetett, és a selejtezőn nagy segítséget jelentett volna a hazai szurkolók biztatása. Még bizonytalan a torna bepótlása.

– A Bajnokok Ligája-győztes Győr játékosai hol és hogyan vannak?

– Szerencsére mindenki jól van. Csapatunk norvég tagjai az olimpiai selejtező miatt hazautaztak, s otthon is maradtak. A többiek Győrben vannak, és egyéni edzésterv szerint készülnek. Egyéni futóedzéseket és saját testsúlyos erőnléti edzéseket végeznek. Jó példát mutatnak, nem mennek közösségbe.

– Mikor rendezhetik az elhalasztott budapesti Bajnokok Ligája négyes döntőjét?

– Ez a járvány lefutásától függ. Az Európai Kézilabda-szövetség jelenleg azt tervezi, hogy a férfi négyes döntőt augusztus végén Kölnben, a nőit szeptember elején Budapesten meg lehet rendezni.

– A negyeddöntős ellenfelük, a CSM Bucureşti elveszítheti a sztárjátékosait.

– Én is hallottam a román csapat anyagi nehézségeiről, és sajnálnám, ha szétesne Európa egyik igazán erős együttese. Senkinek sem jó, ha az élmezőny szűkül. A legfrissebb hír szerint „csupán” a veszélyhelyzet adta lehetőséggel élve függesztette fel a tevékenységét a klub. Remélem kiállnak ellenünk, és színvonalas csatában győzzük le Neaguékat a negyeddöntőben.

Kapcsolódó írásaink