Sport

Kopasz Bálint karanténban várja a teszteredményét

Kajak­–kenu. A válogatottak egy csoportja a külvilágtól elzárt edzőtáborban ma vízre szállhat

A világbajnok kajakos, Kopasz Bálint a vasárnap elvégzett koronavírusteszt eredményére vár, ha az negatív lesz, akkor válogatott társaival - ha ebben a pillanatban nem is tudni, melyik versenyre koncentrálva, - de folyathatja az edzéseket a Szeged melletti, Maty-éri kajak­–kenu és evezősközpontban.

Kopasz Bálint karanténban várja a teszteredményét
A világbajnok felkészülését alaposan át kell írni , de hogy miként, azt nem tudni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

­– Hol és hogyan telelt?

– A téli hónapokban itthon készültem, Algyőn. A futóedzéseket a Tisza melletti gáton végeztem, ahol tíz-tizenkét kilométert szoktam futni. Az úszóedzésekre hetente háromszor Hódmezővásárhelyre jártam. Az uszodában külön pályán, egyedül úszhattam, így szeretek edzeni. Erősíteni pedig Makóra mentem, ahol nagyon jól felszerelt konditerem van. Március elejéig minden rendben ment…

– Dél-Afrikából a járvány miatt három héttel hamarabb haza kellett jönniük, ugye?

– Igen, február 22-én indultunk az óceán partján lévő Port Edwardba, ahol ideális körülmények között tudtunk edzeni. Kellemes melegben, jó vízen tréningeztünk. De sajnos a járvány miatt egy hét után haza kellett térjünk. Ráadásul a nyárból visszazuhantunk a télbe.

– Az otthoni karantén után mikor és hol folytathatja a felkészülést?

– A Maty-éri pályán kialakítottak egy zárt, ezért biztonságos edzőtábort, ahol a válogatottak egy része szerdától edzhet. Nekem vasárnap csinálták meg a vírustesztet, ha ez negatív lesz, akkor én is kiköltözöm a Maty-érre. Örülök neki, hogy melegszik az idő, mert hidegben nem jó kajakozni.

– Mit tud a külföldi riválisokról, például a háromszoros világbajnok Fernado Pimentáról?

– A közösségi portálon nyomon követhetem őket. Az ellenfeleim sincsenek jobb körülmények közt.  Különösen Spanyolországban és Por­tugáliában rossz a helyzet.

– Miben változik a felkészülése a versenyek elmaradása miatt?

– Jelentősen, mert valószínűleg csak júniusban indulhatok versenyen. Ezért továbbra is a mennyiségen lesz a hangsúly, hosszú iram­edzéseket fogok végezni. De hogy mit, azt edző édesanyámra bízom.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom