Sport

Az Azeri Nagydíjat is elhalasztják a Forma-1-ben

A június elejére kiírt Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalasztják a koronavírus-járvány terjedése miatt - jelentették be a bakui szervezők.

Az Azeri Nagydíjat is elhalasztják a Forma-1-ben
Az eredeti júniusi időpontban biztosan nem tartják meg a bakui futamot
Fotó: AFP/Anadolu/Resul Rehimov

A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes GP-t halasztani vagy törölni kellett az F1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).

Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. A bahreini, a vietnami, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban, ehhez a listához csatlakozott most Baku.

Mivel Bakuban gyakorlatilag a belvárosban versenyez a mezőny, a hat kilométeres pálya teljes hosszán már most el kellett volna kezdeni a biztonsági kerítések építését, a csatornafedelek rögzítését, valamint az aszfaltozási munkákat.

Azerbajdzsán után június közepén Kanadába, június végén pedig Franciaországba látogatna el a Forma-1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, Kanada pedig lezárta határait.

A Forma-1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül.

A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 2-án kerülne sor.

Kapcsolódó írásaink