Sport

Maradj otthon!

Korner

Jó látni, ahogy a világhírű sportolók egyre-másra osztják meg gondolataikat a koronavírus-járvány idején az otthonmaradásról.

Hat napja Lionel Messi tett fel egy gyerekeivel közös otthoni képet az Instagram-oldalára, amelyet már több mint hétmillióan lájkoltak, s amelyben azt fejtegeti, miért kell otthon maradni. „Az egészség mindig az első. Ez egy kivételes pillanat, és az egészségügyi szervezetek és hatóságok jelzéseit be kell tartani. Csak akkor tudunk hatékonyan harcolni vele. Itt az ideje, hogy felelősen viselkedj, és otthon maradj…” A StayAtHome és QuedateEnCasa típusú hashtagek mögötti gondolatok megfogalmazásához a magyar élsportolók is hozzájárultak a maguk #maradjotthon #vigyázzunkegymásra szlogenjeivel. És ez nagyszerű! Talán az olyan úszóbajnoknak, mint Gyurta Dániel, sokkal jobban szót lehet fogadni, mintha az M1 híradójában kéri, tanácsolja ugyanezt valaki. Különösen hogy vannak korosztályok, amelyek nem néznek hírműsorokat, sőt tévét se, de a közösségi médián keresztül ők is elérhetők. Szóval értse meg mindenki olimpiai bajnokunk szavait: „Maradj otthon! Ez azt jelenti, hogy maradjunk ténylegesen a négy fal között. Se baráti összejövetel, se nagyszülők látogatása ne férjen bele. Hidd el, ez az egyetlen módja, hogy a vírust megállítsuk. Együtt sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra!”

Kapcsolódó írásaink

Influencer

ĀKorner. Lewis Hamilton már régóta nemcsak világhírű autóversenyző, de mai nyelven szólva influencer is. Olyan közösségimédia-szereplő, aki hatással van mások életére

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom