Sport

Hatalmasak a veszteségei az öt nagy európai fociligának

Csaknem négymilliárd euró az anyagi kár

A világszerte kétszázezer alkalmazottat foglalkoztató KPMG nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzése szerint az öt legerősebb európai labdarúgó-bajnokság legalább 3,4 milliárd eurót, rossz esetben akár 3,95 milliárd eurót (1413 milliárd forintot) is veszíthet a koronavírus-járvány okozta kényszerleállások miatt.

A legtöbbet – 1,25 milliárd eurót – az angol pontvadászat, a Premier League bukhatja. A spanyol La Liga 950 millió, a német Bundesliga 750 millió, az olasz Serie A 650 millió, a francia Ligue 1 pedig 400 millió eurós veszteséget szenvedhet el. A hatalmas deficitet a tévéközvetítések hiánya, a szponzorszerződésekben foglaltak meghiúsulása, a jegybevételek és a mérkőzések során a nézőknek nyújtott szolgáltatások elmaradása okozza. Ugyanakkor a bevételkiesések kalkulálásakor a tanulmány nem vette figyelembe a klubcsapatok részvételét az európai csúcssorozatokban, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, amelyek szintén félbeszakadtak a világjárvány miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom