Sport

Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány kész az újratervezésre

Asztalitenisz. A válogatottban felfüggesztették az edzésmunkát

A sportág történetében először szerzett olimpiai kvalifikációt a magyar női asztalitenisz-válogatott. A játékosok azonban hétfő óta nem edzhetnek. A koronavírus-járvány sportágra gyakorolt hatásáról beszélgettünk Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitánnyal.

Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány kész az újratervezésre
A női szövetségi kapitány azt kérte mindenkitől, maradjanak otthon
Fotó: MOATSZ

– Mi a helyzet a válogatott háza táján? Ki hol és mit tud edzeni?

– Hétfőig az Ormai-csarnokban zajlott a felkészülésünk, de kénytelenek voltunk leállni. Odáig az edzések rendben mentek, bár beleőrültem a tervek gyártásába, hogy a június végére halasztott csapat-világbajnokságra való felkészülést, a külföldi edzőpartnereket hogyan építsük fel. De már elengedtem ezt. Majd akkor kitalálom, mi legyen, amikor eldől az olimpia, illetve az odáig vezető versenyek sorsa. A lányok mind megértették a helyzetet, ki-ki hazament, és amíg kell, otthon marad.

– Akinek lenne otthon pingpong­asztala, az akár edzhetne is.

– Nem úgy van az! Senkinek sincs akkora nappalija, hogy ott edzésértékű munkát végezhessen. De azt kértem tőlük, hogy kondizzanak. Nem edzőteremben persze, hiszen azok is becsuktak. Ebben az időszakban mindenki maradjon otthon. Én is ezt teszem. Csak bevásárolni és a kutyával futni mozdulunk ki. Tudom a fiamtól, aki Spanyolországban van, hová fajulhatnak a dolgok, ha nem vagyunk fegyelmezettek.

– Három magyar asztaliteniszező, Madarász Dóra, Pergel Szandra és Fazekas Mária óriási bravúrral kivívta az olimpiai szereplést. A férfiaknak ugyanez nem sikerült, de vegyes párosban Pergel a párjával Szudi Ádámmal még esélyes a kijutásra. Hogyan dönti el a nemzetközi szövetség a nyitott kvótahelyeket?

– Azt egyelőre nem tudni, de Szandráék a negyedik-ötödik helyen állnak jelenleg, és szerintem ez elég lesz a kijutáshoz.

– Kínában, Japánban már tetőzött a járvány, kezdenek visszatérni a normális kerékvágásba,

– A kínaiak a német nemzetköziről Dohába mentek edzőtáborozni, nem estek ki az edzésmunkából, de Európában minden versenysorozat és a klubélet is leállt, senki nem edz, nem igazságos, de ez van.

Kapcsolódó írásaink

Póta Georgina a kisbabát választotta

ĀAsztalitenisz. Ötéves kora óta pingpongozik a jelenlegi legjobb magyar játékos, aki szeret mindent megtervezni, és már a visszatérésén gondolkodik

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom