Sport

Gulácsi, a Fradi focistái és Kásás Tamás is segíti az egészségügyi dolgozókat

A nemzetközi példát követve több magyar sportoló, illetve klub is csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Gulácsi, a Fradi focistái és Kásás Tamás is segíti az egészségügyi dolgozókat
Gulácsi Péter ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát
Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzig labdarúgócsapatának válogatott kapusa, Gulácsi Péter ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

"Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak, akik a frontvonalon harcolnak értünk" - írta a 29 éves futballista.

Objektum doboz

Szintén az egészségügyet segíti Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akinek étterme ugyan zárva tart, de csütörtöktől napi 200 pizzát szállít számos budapesti kórházba az ott dolgozók részére, térítésmentesen.

"Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozók felé" - olvasható az étterem Facebookon közzétett írásában. 

Objektum doboz

 A magyar klubok közül elsőként a Ferencváros nyújtott támogatást: "az FTC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlanak fel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak".

Objektum doboz


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom