Sport

A női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét is elhalasztják

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben.

A női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét is elhalasztják
Az eredetileg márciusra tervezett tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna
Fotó: Mkksz.hu

A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna. Az IHF júniust jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, és a magyar szövetség (MKSZ) rögtön jelezte, hogy akkor is otthont adna az eseménynek, amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a nemzetközi szövetség döntését” - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója. Hozzátette, a sportág egyéb magyarországi eseményeivel kapcsolatban folyamatosan figyelik a híreket, egyeztetnek, és gyűjtik az információkat. „Ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége” - szögezte le.
 

Kapcsolódó írásaink