Sport

Meggyújtották a tokiói olimpia lángját Olümpiában

Csütörtök délelőtt a görögországi Olümpiában meggyújtották a tokiói olimpia lángját.

Meggyújtották a tokiói olimpia lángját Olümpiában
A hagyományoknak megfelelően egy „papnő” - akit ezúttal Kszanti Georgiu színésznő alakított - korhű jelmezben, a Nap sugaraival, fém parabolatükör segítségével lobbantotta fel a lángot
Fotó: AFP/ Arris Messinis

A koronavírus-járvány miatt ezúttal a görög szervezők döntése értelmében mindössze száz meghívott és akkreditált vendég vett részt a ceremónián, amelyen így a korábbiakkal ellentétben nem lehetettek nézők.

A hagyományoknak megfelelően egy "papnő" - akit ezúttal Kszanti Georgiu színésznő alakított - korhű jelmezben, a Nap sugaraival, fém parabolatükör segítségével lobbantotta fel a lángot, erre két másodpercre volt szüksége.

A hétnapos görögországi váltófutás után a házigazda japánok jövő csütörtökön az athéni Panathinaiko Stadionban veszik át a fáklyát, amely pénteken érkezik a rendező országba. A tokiói megnyitó dátuma július 24.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom