Sport

Az NBA után az NHL-ben is felfüggesztették az idei szezont

A kosárlabda-bajnokság (NBA) után az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) is felfüggesztette mostani szezonját a koronavírus-járvány miatt.

Az NBA után az NHL-ben is felfüggesztették az idei szezont
Kiürültek a jégcsarnokok is: határozatlan időre pihenőre vonulnak az NHL hokisai is a koronavírus miatt
Fotó: AFP/Getty Images North America

A bajnokság első embere, Gary Bettman csütörtök kora délután tárgyalt a vezető testület tagjaival, és úgy határoztak, hogy időlegesen nem rendeznek mérkőzéseket.

„Azután, hogy tegnap egy NBA-játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, és tudva, hogy a két liga csapatai több csarnokon, öltözőn osztoznak, valószínűsíthető, hogy hamarosan az NHL közösségéből is lesz fertőzött. Ezért nem lenne bölcs dolog, ha további mérkőzéseket rendeznénk” - mondta Bettman. „A célunk, hogy a lehető leghamarabb, amikor erre megfelelő lesz az idő, folytassuk a bajnokságot” - szögezte le.

A Stanley Kupáért 1893 óta mérkőznek meg a csapatok, és azóta mindössze két olyan év volt, amikor nem osztották ki a bajnoknak járó trófeát: 1919-ben a spanyolnátha-járvány miatt állt le a bajnokság, 2005-ben pedig a teljes a szezon elmaradt a játékosok és a liga közötti kollektív szerződés hiánya miatt.

Kapcsolódó írásaink