Sport

Csak az biztos, hogy a Juventus visszavette a vezetést

Labdarúgás. Az Internazionale ellen győztek a Zebrák, de négymilliárd forintnál is nagyobb összeget veszíthetnek az egy hónapos stadionbezáráson

A Juventus vasárnap este 2–0-ra megnyerte a Derby d’Italiát, az olasz labdarúgó-bajnokság zárt kapuk mögött rendezett rangadóját az Inter ellen. Úgy tűnik, kétesélyessé vált a bajnoki vetélkedés – de lesz-e ennek a szezonnak végeredménye?

Csak az biztos, hogy a Juventus visszavette a vezetést
Még a televízió nézői számára is lehangoló volt a zárt kapus Derby d’Italia
Fotó: AFP/Vincenzo Pinto

Csütörtök este megváltozott a program a Serie A-ban, az illetékesek úgy döntöttek, ne a hétvégére kiírt 27. fordulót, hanem a huszonhatodikból elmaradt-elhalasztott meccseket játsszák le. Köztük a tavasz egyik legnagyobb Serie A-s rangadóját, a Juventus–Internazionale rangadót. Ahogyan az összes többi olasz A-ligás mérkőzést, úgy ezt is zárt kapuk mögött játszották le. Hogy ez mekkora veszteség ez? A Calcio e Finanza nevű honlap számítása szerint, az április 3-ig tartó egy hónapos stadionzárás a Juvénak 12,3 millió eurós, több mint négymilliárd forintos veszteséget jelenthet.

A Juve sokkal jobban játszott a milánói fekete-kékeknél, s bár megszakadt az ezredik hivatalos mérkőzését játszó Cristiano Ronaldo nagy sorozata – sorozatban a tizenkettedik bajnoki találkozóján már nem szerzett gólt – megtette helyette Aaron Ramsey és Paulo Dybala. Fabio Paratici, a Juventus igazgatója érdekes dolgot mondott a mérkőzés után a Sky Sport Italia kamerája előtt: „Különös és egyben szomorú szurkolók nélküli, üres stadionban futballozni. Szombaton itt edzettünk a stadionban, próbáltuk szokni a körülményeket. De nem hiszem, hogy hozzá lehet szokni.”

Továbbra is nyitott kérdés, hogy mi lesz a következő hetekre kiírt mérkőzések sorsa. Maurizio Sarri, a Juve edzője bizonytalan: „Egyfelől azt kérdeznem, hogy helyes-e elvenni még ezt a nagyjából kétórás élvezetet azoktól, akik kényszerűségből izoláltan vannak, másfelől meg azt kérdezem, hogy milyen komoly veszélyt jelent a játékosok és a stábok számára a mérkőzés? Én sajnos nem tudom a választ ezekre a kérdésekre.”A rangadó után a Zebráknak becézett Juve visszavette a vezetést a táblázaton, ellenben az Inter hátránya most a legnagyobb a szezonban a táblázaton. w

Serie A, 26. forduló. Juventus–Internazionale 2–0. Az élcsoport: 1. Juventus 63 pont, 2. Lazio 62, 3. Interna­zionale 54 (25)

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom