Sport

Mindkét kapitány bizakodó

Tenisz. Balázs Attila és Fucsovics Márton játszik egyest Debrecenben

Már a magyar és a belga teniszválogatott is a debreceni Főnix Csarnokban készül a pénteki és szombati Davis Kupa selejtezőre, amelynek tétje a madridi döntőbe jutás.

Mindkét kapitány bizakodó
Balázs Attila és Fucsovics Márton a döntőbe „ütheti” a csapatunkat
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar csapat két top 100-as játékosa, Balázs Attila (76.) és Fucsovics Márton (84.) jó formában van – mondta Köves Gábor a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Főnix Csarnokban tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: „Bár a belga válogatott legjobbja, David Goffin nem lép pályára, de nélküle is nagyon erős az ellenfél, két korábbi top 100-as és egy majdnem top 100-as játékosa van. Tavaly a brazilok ellen is Goffin nélkül játszottak, mégis megoldották. Jelenleg az a biztos, hogy Fucsovics Márton és Balázs Attila fogja pénteken a két egyest játszani.”

A belga szövetségi kapitány, Johan van Herck sajtótájékoztatóján udvariasan dicsérte a magyar csapatot, kiemelve, hogy Balázs élete formájában van, Fucsovics is egyenletes, jó teljesítményt nyújt. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy „a Davis Kupa olyan hangulatú verseny, amelyen bármilyen eredmény születhet, s Goffin távollétében is erős a játékosai motivációja.” Mindkét szakvezető dicsérte a debreceni Főnix Csarnokban kialakított pályát. Ez egy olyan, új technológiával kialakított salakpálya, amilyenen még nem játszottak sem a magyar, sem a belga teniszezők.

A magyar csapatban a két éljátékos mellett Piros Zsomborra, Marozsán Fábiánra és Nagy Péterre számít Köves Gábor szövetségi kapitány. A vendégeknél Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans, Arthur De Greef, Joran Vliegen és Sander Gille szerepel.A DK-selejtező első napján, pénteken két egyéni, a második napon, szombaton pedig egy páros és két egyéni mérkőzésre kerül sor.

Kapcsolódó írásaink

Sztárparádé Budapesten

ĀTenisz. A legjobb teniszezők is rajthoz állnak a Fed-kupán, amely a hölgyeknél a csapat-világbajnokságot jelenti