Sport

Balázs megelőzte Fucsovicsot

Tenisz. Babos Tímeának egyedül nem megy, kikapott Lyonban

A hétvégi Davis-kupa-selejtezőn a magyar válogatott a legerősebb összeállításban mérkőzhet a belga csapattal, mert a szövetség vezetése megegyezett Fucsovics Mártonnal és Balázs Attilával is.

Még Balázs Attila sem gondolta volna, hogy március elején megelőzi a világraglistán Fucsovics Mártont. A 31 éves teniszező január óta 55 helyet javított, és jelenleg már a 76. helyen áll, míg Fucsovics a 70. helyen rajtolt 2020-ban, azóta volt 53. is, most viszont – 14 helyet rontva – csak a 84. pozíciót foglalja el. Ezen a héten mindkét magyar éljátékos a Davis-kupa debreceni selejtezőjében lesz érdekelt, ahol a magyarok pénteken és szombaton a belgákkal csapnak össze a madridi döntőbe jutásért.

A női világranglistán Babos Tímea egy helyet rontva a 99., s ezen a helyezésén nem tud javítani, mert a nyitófordulóban kiesett a lyoni kemény pályás női tenisztornán, így továbbra sem nyert még az idén főtáblás meccset. Ráadásul a selejtezőből indult, 178. helyen álló román Irina Barától kapott ki  6:3, 6:7 (2–7), 6:4-re.

A párosban Melbourne-ben győztes Babos egyesben az  év elején Sencsenben a selejtezőben búcsúzott, Adelaide-ben szerencsés vesztesként főtáblára került, de ott rögtön kikapott, az Australian Openen az első fordulóban kiesett, Szentpéterváron a kvalifikációban fejezte be szereplését, míg Dohában nem tudott élni azzal, hogy szerencsés vesztesként főtáblás lett.

Mindez nem jó előjel az áprilisi budapesti Fed-kupa döntője előtt.

Kapcsolódó írásaink

Sztárparádé Budapesten

ĀTenisz. A legjobb teniszezők is rajthoz állnak a Fed-kupán, amely a hölgyeknél a csapat-világbajnokságot jelenti