Sport

A Manchester City fellebbezett az UEFA döntése ellen

Benyújtotta fellebbezését a CAS-hoz a nemzetközi porondról kitiltott Manchester City.

A Manchester City fellebbezett az UEFA döntése ellen
Benyújtotta fellebbezését a CAS-hoz a nemzetközi porondról kitiltott Manchester City
Fotó: AFP/LINDSEY PARNABY

A CAS szerdán közölte: a klub a hétfői határidőig eljuttatta a fellebbezéshez szükséges iratokat. A közlemény hozzátette: egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra várható végleges döntés az ügyben.

Az UEFA másfél héttel ezelőtt azért marasztalta el az angol klubot, mert az megítélésük szerint súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play-szabályát. A határozat szerint a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős angol klub, amely mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták, és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t.

AZ UEFA közölte: a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, a klub pedig - amely tagadta az ellene felhozott vádakat - nem működött együtt a kivizsgálás során. A pénzügyi fair play alapja az, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg a BL-indulást érő második helyen áll az angol bajnokságban.

Kapcsolódó írásaink