Sport

Technikai K. O.-val tért vissza a ringbe Tyson Fury

Az Amerikai pitét énekelte az ökölvívó

A zajos előzmények után Las Vegasban Patsy Cline countryénekesnő melankolikus Crazy (Bolond) című dala talán kevésbé passzolt a nehézsúlyú profi világbajnoki meccshez, de a brit Tyson Fury és menedzserei úgy voltak vele, a bevonuló show részeként (Furyt trónon, piros palásttal, koronával a fején, gladiátornak öltözött lányok gyűrűjében vitték be) ez pont megteszi, főleg, hogy Fury úgy döntött, maga is dalra fakad.

Technikai K. O.-val tért vissza a ringbe Tyson Fury
Tyson Fury itt elhajolt, aztán elindította borzalmas erejű jobb kezét
Fotó: AFP/Getty Images/Al Bello

Ellenfele az egyesült államokbeli Deontay Wilder volt, aki tizenegyedszer igyekezett megvédeni a WBC (Bokszvilágtanács, a profi ökölvívó szervezetek egyike) bajnoki címét. Az ő harci díszéből sem maradhatott ki a korona, és az egész arcát eltakaró maszkja a velencei karneválhoz is méltó lett volna. Legutóbb két éve döntetlent vívtak egymással, azóta Fury – saját elmondása szerint – pocakosabb és kopasz lett, de a duma már az altatás része volt. A sportágban járatosak tudták, a kiesett két évbe jutott kokain miatti eltiltás, mániás depresszió, sérülés, és sok edzés. Vasárnap magyar idő szerint hajnalban két meneten át csak szurkálták egymást, de a harmadikban Fury tizennégy ütést is bevitt Wildernek, aki az egyiktől kifeküdt, egy másiktól pedig megcsúszott. A negyedik menetben újabb megcsúszás következett, de a kiütés még váratott magára. Fury az ötödikben újfent padlóra küldte ellenfelét, akinek a szája is felszakadt, a füle is vérzett. Még két menetig játszott pofozózsákot Wilder, akit a bíró technikai K. O.-val éppen akkor léptetett le, amikor az edzői a törülközőt bedobni készültek. A vesztesnek van harminc napja, hogy elégtételt vegyen, de a nagy zakó miatt ez aligha történik meg. S akkor Fury „övéről” már csak egy skalp hiányzik, Anthony Joshuáé, aki jelenleg négyféle bajnoki öv birtokosa. Fury a győzelmét követően még a ringben újfent dalra fakadt, és nem átallotta megénekeltetni a korábban ellene szurkoló közönséget is az ideillő (Bye-bye) American Pie-jal.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom