Sport

Több mint száz nemzetközi eseményt rendeznek idén hazánkban

Gazdag programajánló a sportnaptárban

A szurkolók számára bőséges a választék, mert száznál több nemzetközi verseny és sportági kongresszus szerepel a 2020-as hazai eseményeket tartalmazó, Magyarország kormánya által kiadott sportnaptárban.

Több mint száz nemzetközi eseményt rendeznek idén hazánkban
Sárfalvi Péter
Fotó: MH

„Büszkék vagyunk erre a naptárra, a sok hazai sporteseményre” – jelentette ki a bemutatón Sárfalvi Péter (képünkön) sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. „Míg 2010-ben 39, 2015-ben 59, tavaly már145 rangos nemzetközi versenynek adott otthont Magyarország. Idén az olimpiára fókuszálunk, de ebben az évben is megközelítjük majd a hazai rendezésű rangos versenyeket illetően a tavalyi számot. Már két nagy sikerű verseny zajlott le – a januári budapesti vízilabda Eb és a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb –, és hamarosan következik a női kézilabdázók és a szinkronúszók olimpiai kvalifikációs viadala” – tette hozzá. Sárfalvi az események sorából kiemelte a labdarúgó Eb-t, amelynek négy mérkőzése zajlik majd Budapesten, valamint a Magyarországról induló Giro d’Italia három hazai szakaszát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom