Sport

Három magyar bravúr után jött a ráadás Malmőben

Kézilabda. Fordulatos mérkőzésen sikerült megszakítani a szlovénok győzelmi sorozatát az Európa-bajnokságon

A három góllal elveszített első félidő után a magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte a szlovén csapatott az Európa-bajnokságon, s így megmaradt az esélye a négy közé jutásra is.

Három magyar bravúr után jött a ráadás Malmőben
Balogh Zsolt is nagyszerűen játszott a második félidőben
Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

A szlovénok elleni mérkőzés érdekessége, hogy ellenfelünk hat játékosa a magyar bajnokságban „edződik”, a szövetségi kapitányuk, Ljubomir Vranjes pedig 2018 októberéig a magyar válogatottat irányította, kevés sikerrel: három győzelem, egy döntetlen és öt vereség volt a mérlege. A svéd szakember irányításával a szlovénok e találkozóig nem kaptak ki az Európa-bajnokságon.

Az első félidőben úgy nézett ki, hogy ez a sorozat nem szakad meg, mert csapatunk gyengén védekezett. A Veszprém balátlövője, Mačkovšek akkor lőtt gólt, amikor akart, s háromszor akart, s így a szlovének hárommal vezettek (16–13) úgy a szünetben, hogy legjobbjuk Dean Bombač, a Szeged irányítója a kispadról figyelte a mérkőzést.

A második félidőben aztán fordult a kocka, a kapuba visszaállt Mikler mindjárt kétszer védett, Bánhidi Bence pedig folytatta a gólgyártást, tízből kilencszer sikeres volt.

Nagy Bence is jól szállt be, az erőtől duzzadó Ligetvári Patrik pedig átlövésből egyszerűen nem tudott hibázni, s egy 4–1-es sorozattal együttesünk kiegyenlített, majd két-három góllal vezetett. A hajrára Bombač is beállt, de már ő sem tudta megakadályozni a magyarok győzelmét (29-28).

„A norvégoktól elszenvedett vereség után sikerült talpra állítani a csapatot, hiszen három mérkőzésünk még hátra volt. Számítottunk arra, hogy a szlovének vezetnek majd, ezért úgy terveztük meg a játékosok terhelését, hogy legyen esélyünk fordítani is. A taktikánk bevált, s így versenyben maradtunk a továbbjutásért” ­– nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány. Mik­ler Roland csapatkapitány szerint úgy élik meg az újabb bravúrt, mintha repülnének: „Nem kezdtem jól, de a második félidőben sikerült hátulról segítem a csapatot, elől pedig Bánhidiék remekeltek. S egy jó csapatnak szerencséje is van.”

Csoportunkban Izland 28–25-re legyőzte Portugáliát, Norvégia pedig 23–20-ra Svédországot, így a magyar válogatott 4 ponttal a harmadik helyen áll, s egy újabb győzelemmel akár az elődöntőbe is bejuthat.

Együttesünk kedden 20.30-tól a svédekkel, majd szerdán 16 órától a portugálokkal találkozik a középdöntő malmői csoportjában. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom