Sport

Az a bizonyos paraszthajszál hiányzott

Vízilabda-Európa-bajnokság. Két félideig vezettünk a spanyolok elleni csoportmeccsen, de az egálnak örülhettünk

Izgalmas párharcot hozott a férfiak csoportmérkőzései közül a tizenkétszeres Eb-aranyérmes házigazda magyar válogatott és a kontinenstornát még nem nyert spanyolok találkozója a Duna Arénában.

Az a bizonyos paraszthajszál hiányzott
Az FTC balkezese, Vámos Márton négy gólt lőtt
Fotó: MH/Purger Tamás

Dob-e a magyar legénység ellen is öt gólt Alberto Munarriz? Ki lesz a Märcz-csapat legjobbja a telt házas mérkőzésen? Hová fúj a román, holland bírópáros? Sikerül-e ugyanúgy elpáholni a spanyolokat, mint tavaly a kvangdzsui vb-csoportkörében, ahol 13–11-re nyert a magyar válogatott a későbbi ezüstérmessel szemben? A kérdésekre lapzártáig választ kaptunk. De haladjunk sorban…

A C csoport első meccsén a spanyolok verte máltaiakat ezúttal a mieink ellen kikapó törökök verték 13–10-re, de mondhatni, mindegy volt. A zömmel magyarok alkotta szurkolótábor nem ezt várta, hanem a magyar–spanyol meccs 19 órás kezdését.

Az első nyolc perc jól alakult. Vámos nyitó, balkezes gólját követően Pohl duplázott, és még Hosnyánszky is feliratkozott a táblára, 4–2-re vezettünk úgy, hogy a kapuban Vogel Soma két spanyol lövést fogott. A nagyszünetig azonban már csak egy gól lőttünk, míg a kék sapkások kettőt, így 5–4-re alakult az állás.

A folytatásban Vámos, Hárai és Angyal is betalált, de nem volt igazán szerencsénk a védekezéssel. Egy gólt ugyan a VAR jóvoltából megúsztunk, de a dudaszó előtt Fernandez sajnos begyötört egy labdát Vogelnek, és a spanyolok 8–8-ra szépítettek. A lélektani vezető gólt az utolsó negyed elején a spanyol Granados jegyezte. Erre a csapatkapitány Varga Dénes gyorsan válaszolt, de aztán megint ők vezettek, mi meg kapaszkodhattunk. Egy perccel a vége előtt kaptunk egy kontrafaultot, amelyet Vámos Márton értékesített, 11–11 volt ekkor az állás. És annyi is maradt.

Ami pedig a nyitó kérdéseket illeti, a válaszok: Munarriz csak egy gólt lőtt, a mieink legjobbja a négygólos Vámos Márton lett, a bírók jól vezették a meccset, de a páholás sajnos elmaradt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom