Sport

Visszavágtak Keszthelyiék az oroszoknak

Vízilabda Európa-bajnokság. A magyar férfiválogatott a vb-ezüstérmes spanyol együttessel csatázik a csoportelsőségért

A magyar női válogatott 9–8-ra legyőzte az oroszokat a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság harmadik fordulójában, és a hátralévő két csoportmérkőzés eredményétől függetlenül bejutott a negyeddöntőbe.

Visszavágtak Keszthelyiék az oroszoknak
Négy góllal növelte Eb-találatainak számát Keszthelyi Rita
Fotó: MH/Purger Tamás

Két „edzőmérkőzés” után a magyar női válogatott első erőfelmérője az orosz csapat elleni mérkőzés volt a Duna Arénában. A két még veretlen csapat mérkőzésén együttesünknek volt miért törleszteni, mert a tavalyi világbajnokságon 17–12-re kikapott az oroszoktól. Minkét csapat jól használta ki az emberelőnyös helyzeteket (2–2), egy kontrafalt után Keszthelyi Rita megúszott, s megszerezte a századik, majd egy távoli bombával a százegyedik Eb-gólját, amely hazai rekord. A második negyedben a center Gyöngyössy Anikó szemfüles góljával, majd Vályi Vanda pontos találatával csapatunk már hárommal vezetett (6–3), de a nagy szünet után az oroszok gyorsan kiegyenlítettek. Keszthelyi és Szilágyi azonban visszaállította a kétgólos előnyt. Így is nagyon izgalmas lett a hajrá, mert Karimováék felzárkóztak, sőt a döntetlenért támadhattak, de nem tudtak egyenlíteni, 9-8 lett a vége. Csoportunkban a görög válogatott is veretlen még, 18-2-re nyert a szlovákok ellen.

A magyar férfi válogatott a törökök „elsüllyesztése” (19-5) után ma este (19 óra, tv: M4 Sport), várhatóan telt ház előtt a csoportelsőségért játszik a spanyolokkal, akik Málta ellen melegítettek be (23-7). „Két nagyon hasonló stílusú, gyors csapat találkozik majd, ezen a mérkőzésen várhatóan apróságok döntenek majd. A törökök elleni utolsó negyedben mutatott éberséggel, higgadtsággal megnyerhetjük a rangadót” – nyilatkozta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Kapcsolódó írásaink