Sport

Korlátozná játékosai klubon kívüli tevékenységét a Barcelona

Játékosaik klubon kívüli tevékenységét korlátozná a Barcelona annak érdekében, hogy növelje a labdarúgói elköteleződését az együttes iránt - írja spanyol ABC újságra hivatkozva az AS.

Korlátozná játékosai klubon kívüli tevékenységét a Barcelona
Gerard Piqué miatt kerül új záradék a katalán együttes labdarúgóinak szerződésébe
Fotó: Facebook / Gerard Piqué

A Barcelona vezetősége azért döntött a szigorúnak is vélhető intézkedés mellett, mivel a négyszeres BL-győztes, továbbá világ-, és Európa-bajnok spanyol hátvéd, Gerard Piqué az elmúlt időszakban több klubon kívüli üzleti tevékenységet is folytatott. Ehhez köthetően ráadásul 2019 novemberében a játékos kisebb botrányt is okozott azzal, hogy nem jelent meg a Leganés elleni spanyol bajnokin, ugyanis Piqué inkább a tenisz Davis-kupa madridi döntőjének megrendezésében vett részt.

A spanyol hátvédnek továbbá a videójátékokkal és divattal foglalkozó vállalkozások mellett, különböző éttermek és hotelek is az érdekeltségébe tartoznak, sőt 2018 decemberében tulajdonosa lett a jelenleg a spanyol harmadosztályban szereplő Andorra FC-nek.

Ebből adódóan a jövőben egy szerződésben szereplő záradék beemelésével a Barcelona játékosainak engedélyt kell majd kérniük a klubtól, ha bármilyen szakmai tevékenységet szeretnének folytatni szabadidejükben.

A játékosok ilyenfajta korlátozása nem példa nélküli a katalán csapatnál, hiszen korábban már korlátozták számukra a közösségi média használatot, annak érdekében, hogy elkerüljék az olyan incidenseket, mint amilyen Neymar Paris Saint-Germain-be igazolása előtt történt. Ekkor ugyanis szintén Piqué töltött fel az Instagramjára egy közös képet a brazil támadóval, azzal a címmel, hogy „Ő marad”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom