Sport

Hanga Ádám győzelemre vezette a Barcelonát az El Clásicón

A Barcelonát erősítő Hanga Ádám volt a mezőny legjobbja vasárnap a címvédő Real Madrid ellen 83-63-ra megnyert rangadón a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában.

Hanga Ádám győzelemre vezette a Barcelonát az El Clásicón
Hanga Ádám (jobbra) ismét kiválóan játszott a Barcában
Fotó: FC Barcelona/Paco Largo

A 7387 néző előtt rendezett slágermeccsen a 30 éves magyar légiós 26 perc alatt 10 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött, és 18-as összesített teljesítményindexével ő lett a mérkőzés legjobbja. A katalánok sikerükkel beérték a listavezető riválist, és szintén 12/3-as győzelmi mérleggel a tabella második helyén állnak.

Objektum doboz

„Sorozatban öt meccset nyertünk az Euroligában, és a Real elleni El Clasicón aratott siker is azt mutatja, hogy jó úton járunk” - nyilatkozta a válogatott kosaras. „Élvezem a játékot, ebben a szezonban irányítóként számít rám Svetislav Pesic mester, ami új kihívás és feladatkör.”

A katalánok közönségkedvence a folytatásról azt mondta, az idény első trófeája a Spanyol Király Kupa lehet februárban, amelyet idén és tavaly is elhódítottak.

„Ez persze még messze van, de egyértelműen a kupa lebeg a szemünk előtt” - tette hozzá Hanga Ádám, akinek csapata a kontinentális elitet felvonultató Euroligában csak rosszabb kosárkülönbsége miatt harmadik az ugyancsak 13/3-as mutatóval álló Real Madrid és a török Efes Istanbul mögött.

Kapcsolódó írásaink

Hanga Ádám új szerepkörben a Barcánál

Ā„Jelenleg irányító vagyok, ami 30 évesen komoly kihívás. Nem az a feladatom, hogy 20-30 pontokat dobjak, hanem hogy mozgassam a csapatot, és élen járjak a védekezésben”