Sport

Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is köszönetet mondott a NOB elnöke

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is személyre szabott levelet kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökétől, Thomas Bachtól.

Orbán Viktornak és Áder Jánosnak is köszönetet mondott a NOB elnöke
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach korábbi találkozója a Karmelita kolostorban
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A NOB első embere levelében megköszönte a magyar kormánynak az olimpiai játékok iránti aktív elköteleződését és azt, hogy támogatta az Egyesült Nemzetek Szervezetének olimpiai békéről szóló határozatát.

A határozat, amelyet az ENSZ közgyűlése egyhangúlag elfogadott, nagyban hozzájárul a játékok sikeréhez, így már semmi nem állhat a magyar sportolók sikerének útjába - írja az olimpia.hu.

A NOB csak a politikai semlegesség és a szolidaritás elvének szigorú betartásával tudja biztosítani az egyetemlegességet, ezért Thomas Bach reméli, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja ezeket az elveket.

A korábbi olimpiai bajnok tőrvívó levelében ismételten megköszönte Orbán Viktor és Áder János támogatását, valamint a német sportvezető legmagasabb fokú személyes megbecsüléséről biztosította a magyar kormányfőt és államfőt.

Az eredeti, Orbán Viktornak címzett levél
Az eredeti, Orbán Viktornak címzett levél
Fotó: olimpia.hu